01-05-2022

Een dagje weg met de kinderen in Heers

Een daguitstap naar Heers, dat is heerlijk genieten in het zuiden van Limburg met het hele gezin! Of je nu een oude auto of ouderwets je voeten kiest als verplaatsing, het glooiende landschap met holle wegen en weidse velden zorgen voor een prachtig uitzicht. Afsluiten doe je in deze landelijke gemeente rustig en tevreden.

9u00 // Hup met de geit

Een kleurrijk 2PK’tje van Route38 is jouw nieuwe vriend voor de komende uren. Samen met Pommeline, Clémentine, Maurice of een van hun andere vierwielige vrienden rijd je door de glooiende velden. En dat inclusief de oldtimerervaring dus! Via een van de uitgestippelde themaroutes kom je op de mooiste plekjes. Het ritje in jouw geitje beëindig je met een heerlijke en uitgebreide picknickmand tussen de fruitbomen. Je honger wordt zeker gestild!

Route38 in Heers

13u00 // Landbouw is super, wauw!

De volgende stop is niet ver! Aan de overkant van de straat start de Landbouwbelevingsroute. Wandel door het landelijke Heers en kijk met andere ogen naar het landbouwlandschap. Kruiden, fruit en de bodem waar je op loopt, zijn maar enkele van de vele onderdelen waar je over bijleert. En jouw kinderen? Die vinden deze route ook geweldig door de zoektocht die eraan vasthangt. Onderweg kom je namelijk acht vragen tegen. Als ze die goed oplossen, ontrafelen ze het geheime woord. Plezier voor jong en oud!

Praktisch: de 8 vragen zijn verspreid over een route van 5 km. Bij Toerisme Heers krijg je gratis de zoekkaart of je downloadt ze hier. Trek nog een leuke foto bij een van de paaltjes en stuur die samen met het gevonden woord op naar Toerisme Heers voor een leuke attentie.

Kinderen spelen op de Landbouwbelevingsroute in Heers

15u00 // Lik zoals de koeien

Sluit je dag af tussen de dieren en een heerlijke beloning. Bij Alfonsineijs smul je van een (h)eerlijk ambachtelijk hoeve-ijsje. Wat maakt dat ijsje nu net zo anders dan eentje uit de winkel? Maud en Thijs draaien het ijs zelf met de melk van hun eigen koeien. Terwijl je likt aan een van de vele smaken, kan je op het terras genieten van het Haspengouwse vergezicht en een gezellige boerensfeer.

Goesting in een dagje Heers? Check heers.be/toerisme voor meer inspiratie!

Alfonsineijs in Heers