01-08-2021

Een dag in Riemst

Riemst is the place to be voor levensgenieters. Proef van champignons en bier uit de mergelgrotten van Kanne of heerlijke wijntjes van Wijnkasteel Genoels-Elderen, het enige wijnkasteel in België. Tussendoor laat je je verwonderen door de prachtige natuur en cultuur van dit unieke mergellandschap.

Zicht op de wijngaarden van wijnkasteel Genoels-Elderen in Riemst

10u00 // Grottenbiertje iemand?

Draai je dag eens om en begin in het donker. In ‘De Grotten van Kanne’ neemt een gids je mee op sleeptouw om je te tonen wat deze verborgen ondergrond allemaal in zijn mars heeft. En dat is heel wat! Dwaal door de gangen en laat je fascineren door prachtige muurschilderingen, fossielen en kunstwerken uit mergelzandsteen. Proef van het enige echte ‘grottenbier’ en kom te weten waarom champignons het hier zo goed doen. Kom je in groep, breidt dan je rondleiding uit met streekproductenproevertjes of een mergelworkshop.

Mergelatelier met mini-workshop in de Grotten van Kanne

12u30 // Kasteelheerlijk

Bij Brasserie de Waterburcht in Millen is het heerlijk vertoeven in historische setting. Het kasteel – ooit omringd door water, vandaar dus die naam – is een niet te missen topper in de streek. Geniet op het ruimte terras van een heerlijk (streek)gerecht of lekker drankje. Ben je met de fiets? Ideaal! De Waterburcht ligt pal op het Limburgse fietsroutenetwerk.

Tip: maak je graag even een korte wandeling? De bewegwijzerde ‘Verborgen Moois Millen’ wandeling van 3,5 km stuurt je langs vierkanthoeves, hoogstamboomgaarden en uitgestrekte akkers.

Brasserie de Waterburcht in Millen

14u30 // Wijnen als Romeinen

Tussen Tongeren en Maastricht vind je Wijnkasteel Genoels-Elderen, het énige wijnkasteel van België. Het kasteel ligt langs de Romeinse Heirbaan en dat is geen toeval. De eerste wijnbouw in de streek dateert namelijk al uit de Romeinse Tijd. Hier droom je weg tussen de wijngaarden op het prachtige wijnterras met een heerlijk glaasje in je hand. Doe daar nog een stralend zonnetje bij en je hebt de perfecte afsluiter. Wat wil je nog meer? Wil je echt alles weten over het domein, laat je dan rondleiden door een gids. Die vertelt je met passie alles over het hele proces van druif tot wijn, het arboretum met eeuwenoude zeldzame bomen en de rozentuin.

Goesting in een dagje Riemst? Check riemst.be voor meer inspiratie!

Wijnkasteel Genoels-Elderen