01-10-2022

Een dag in Sint-Truiden

Een uitstap maken in Haspengouw? Met deze activiteiten in Sint-Truiden speurt het hele gezin de hele dag door. Daar is deze fruitige stad, in het zuidwesten van Limburg, het ideale speelterrein voor. Hier is avontuur namelijk nooit ver te zoeken! Dus speurders en avonturiers: verenig in Sint-Truiden!

9.00 u. // Speuren naar lekkers op de Haspengouw markt

Speurneuzen starten altijd vroeg in de ochtend. En waar beter naar op zoek dan al wat vers en lekker is? Meer dan 130 marktkramers presenteren hun producten zoals dagverse voeding, textiel, bloemen en nog zoveel meer op de Haspengouwmarkt. En dat al maar liefst 600 jaar lang! Nog iemand die er al heel wat jaren op heeft zitten is Trudo, de stichter van Sint-Truiden. Hij heeft een geheime schat verstopt in de stad. Kraak jij de geheime code van Trudo door alle opdrachten juist uit te voeren? Wie zoekt, die vindt en mag de schat ook houden!

Praktisch: iedere zaterdag doe je je inkopen op de Grote Markt van Sint-Truiden tussen 7 en 13 uur. De schattenzoekers, vanaf 8 jaar, halen hun schatkaart op tijdens de openingsuren bij de toeristische dienst. Daarna vertrekken ze op een zoektocht van ongeveer 5 km.

Haspengouwmarkt in Sint-Truiden

13.00 u. // Voel je reuzegroot in Reuzenland

Na lekker geluncht te hebben, volgt het volgende avontuur. In de Cicindriavallei kom je Kraker, een fruitreus van Reuzenland, tegen. Gelukkig is hij een vriendelijke reus, want hij bewaakt samen met zijn familie de vele fruitbomen in de vallei. Nu is er alleen net een grote ramp gebeurd! Het heeft zwaar gestormd waardoor alle stoelen kwijt zijn. Oh nee! Alsof dat nog niet genoeg was, zijn alle fruitreuzen ook nog eens onzichtbaar geworden! Ga samen op zoek naar de reuzenstoelen en voer alle opdrachten uit om Kraker en zijn familie te helpen.

Praktisch: start de wandelzoektocht in Straeten 7 (Bevingen) waar je je auto parkeert aan het startbord. Daar maak je de keuze tussen een wandeling van 5,7 km of de ingekorte versie van 2,9 km. Volg de wegwijzers of download de kaart om de weg naar de stoelen te vinden. Vergeet zeker je smartphone met QR-code scanner niet om de reuzen terug zichtbaar te maken.

Reuzenland in Cicindriavallei van Sint-Truiden

16.00 u. // Avontuurlijke plons in LAGO Sint-Truiden Bloesembad

Avonturiers ontdekken ook andere oorden zoals het water in LAGO Sint-Truiden Bloesembad. Ollie de octopus is deze keer jouw ontdekkingsmaat in het subtropisch zwemparadijs. Leef je helemaal uit in het golfslagbad en de wildwaterbaan. Klaar voor de start? Race tegen je vrienden in de spectaculaire duoglijbaan. Of ga eerder voor nog een avontuurlijke tocht op de bandenglijbaan met een virtual reality bril. Als je buik begint te grommelen na al die glijbanen, bijt dan in de eau zo goede gerechten van de gezellige brasserie Rest-eau-café.

Goesting in een dagje Sint-Truiden? Check visitsinttruiden.be voor meer inspiratie! 

Glijbaan in LAGO Sint-Truiden Bloesembad