01-03-2023

Een dag proeven van Bilzen

Een daguitstap is een leuk idee, een daguitstap naar Bilzen is een goed idee! Start je dagje uit met een heerlijk ontbijt, snuister tussen de rekken van leuke winkels en sluit af met een heerlijk glaasje wijn van eigen bodem. Ga voor top-of-the-bill in Bilzen!

10u00 // Tijd voor ontbijt …

… en lunch en koffie en taart en tapas en aardappelgratin en een ijsje en … Bilzenaren houden van lekker eten en drinken, liefst de hele dag door. Dat is heel duidelijk te merken aan de bloeiende horeca in Bilzen. Met dit steeds groter wordende aanbod aan brasseries, cafés en restaurants, vind je hier altijd iets naar je goesting, waar je ook zin in hebt! Fast of slow, trendy of klassiek, ochtend of avond, lokaal of internationaal, kindvriendelijk, romantisch, in groep, ... we gaan stoppen met opsommen. Kom het zelf proeven in Bilzen!

Genieten van een koffie met uitzicht op het levendige Bilzen

11u30 // Shop-en-top

De combinatie van uniek en universeel is typerend voor je shopervaring in Bilzen. Hier geen dertien-in-een-dozijngevoel: op de 56000 vierkante meter aan winkelplezier wisselen bekende ketens af met familiaire boetieks en gemoedelijke speciaalzaken die je nergens anders vindt. Dit creëert een mooi gebalanceerd aanbod van luxe, duurzaamheid en gemak met klantvriendelijkheid als belangrijkste accessoire. Bovendien parkeer je in Bilzen twee uur gratis. Daar heb je een extra aankoop voor!

Met vriendinnen shoppen in Bilzen

15u00 // Een glas vol beleving

Een goed glas wijn is altijd een uitstap waard. Ontdek Haspengouw als opkomende wijnregio en laat je al wandelend, fietsend of per minibus begeleiden door Wijnhandel Brut. Van het enige wijnkasteel in België tot microproducenten, met de Brut Terroir Winetours leer je alle spelers op het Haspengouwse veld kennen. Uiteraard hoort daar ook een degustatie bij. Of maak kennis met de eerste (en enige) Bilzerse wijn van domein Montepertini! Van de wijngaard in Eigenbilzen tot de wijnmakerij en vinificatiruimte in Mopertingen: deze producten zijn 100% Bilzers. Bezoek de wijngaard en proef de bezieling van Fabio en Laura in je glas op het prachtige zomerterras.

Wijnbeleving op een zomerterras