Profielfoto Eline Reynders
Geschreven door Eline Reynders
18-06-2020

De leukste dichtbij adresjes van lifestyleblogster Eline

Hoi daar! Mijn naam is Eline Reynders. Fulltime digital marketeer, creatieve bijberoeper en enthousiaste blogger. Ik ben 27 zomers jong, Limburger in hart en nieren, en sinds kort met mijn vriend in Diest gaan wonen. In mijn omgeving noemen ze me een onvervalste babbelkous en dat schrijf ik ondertussen al 6 jaar van mij af op mijn blog. Mijn wekelijkse schrijfsels draaien voornamelijk rond duurzame mode, interieurinspiratie en bewuster consumeren.

Toerist in eigen land zijn. Heerlijk is dat. We hoeven niet altijd de landsgrenzen over te steken om in vakantiestemming te komen, toch? Ik neem je graag mee op stap doorheen de gezelligste provincie van het land.

Ontbijten en lunchen te midden van schoenen en kledij

La Bottega is the best of both worlds. Hun schoenen- en kledingwinkel van meer dan 2000 vierkante meter is een gevestigde waarde in de Hasseltse binnenstad. Sinds hun grote verbouwing in 2015 voegden ze met Bistro Bottega een eigen eetcafé toe aan hun La Bottega-beleving. Ja, dat lees je goed: het is een shop- en eetadresje in één! In hun smaakvol ingerichte bistro kan je terecht voor een vers ontbijt, een huisbereide lunch of zoetigheid. Zalig tot rust komen tijdens een dagje shoppen, als je het mij vraagt.

Schoenen kopen in La Bottega in Hasselt

Smaak en beleving staan centraal

Barnaba is een allround food experience met een Belgische en mondiale keuken, zoals de oprichters het zelf samenvatten. Het restaurant huist sinds 2018 in het voormalige gemeentehuis van Beringen en zweert bij een eclectisch interieur dat op z’n minst authentiek te noemen
is. Als gast kun je er genieten van een heerlijke koffie, een kleine hap, een lunch of een diner in een smaakvolle setting. Bovendien hebben de heren van Barnaba ook een eigen shop, cateringservice en feestzaal ter beschikking. Eén ding is zeker: werkelijk iedereen is hier welkom, voor welke gelegenheid dan ook.

Inkom Barnaba in Beringen

“JA!” zeg je tegen alles in dit leuke designboetiekje

OUI in Hasselt is een uiterst gezellig boetiekje dat al jaar en dag bekend staat om haar Scandinavische designspullen en perfecte
cadeauartikelen. Het team achter OUI is voortdurend op zoek naar de nieuwste design-, interieur- en geschenkhebbedingen én verrast altijd. Tegenwoordig kan je er ook heel wat kledingstukken vinden. Van zachte, gebreide truien tot dromerige jurken en blouses. Het is een ware opgave om de winkel buiten te wandelen zonder iets leuks mee te nemen.

Interieur van boetiek OUI in Hasselt

Conceptstore met een missie

Paplou is een inspirerende conceptstore in de Dorpsstraat in Hasselt. Je vindt er kledij, schoenen en accessoires waar je instant blij van wordt. Kleurrijke stoffen, originele prints, bijzondere silhouetten voor vrouwen, mannen en kinderen. Klinkt goed, nietwaar? Maar het is hun missie die het geheel nóg mooier maakt. De eigenaressen van Paplou kiezen bewust voor Europees, ecologisch en fair. Alle stukken in hun winkel moeten aan minstens één van die drie pijlers voldoen. Een boetiek naar mijn hart, want hier stap je met een goed gevoel naar buiten.

Conceptstore Paplou in Hasselt

Cocktails sippen in een wonderlijke sfeer

Dat kan bij Wonderbar in hartje Genk. Het is een adres dat ik vorige zomer dankzij een vriendin leerde kennen. De eerstvolgende keer dat ik in Genk was, wist ik dus metéén waar naartoe. De naam van de cocktailbar mag je trouwens letterlijk nemen. Het interieur is geïnspireerd op de wonderlijke avonturen van Alice in Wonderland. Hun cocktails en gins zijn zoals het een goede bar betaamt, verrukkelijk. Zelf zweer ik er bij een Lazy Red Cheeks. Cheers!

Mensen lachen en genieten van een cocktail of ander drankje in Wonderbar in Genk

Terug naar de essentie

Al van het populaire restaurant RAUW gehoord? Dit unieke plekje in Heusden- Zolder is een echte aanrader voor de vleesliefhebbers onder ons. Het team, dat in een open keuken staat te toveren, laat je genieten van het betere barbecue werk. Bij RAUW draait alles rond het low en slow garen van vlees en vis boven een indirect vuur. Amerikaanse gerechten met hier en daar een toets uit het Zuiden en Oosten. Gezien hun populariteit kan je best tijdig reserveren. Tip: weldra opent Blend by RAUW in Hasselt!

Lekkere gerechten in restaurant RAUW in Heusden-Zolder