04-12-2020

Uitgetest: met z'n tweetjes op romantische shoppingtrip naar Hasselt

Een romantische shoppingtrip, dat moet niet ver zijn. Wij, Kelly en Bert, kozen voor een weekend met zijn tweetjes in Hasselt: vlakbij en één van onze favoriete steden. Ideaal! Bekijk en lees onze ervaring.  

Romantische shoppingtrip in Hasselt | Visit Limburg

Modieus ontwaken

Bij de keuze van onze Airbnb blijven we in ons weekendthema: shoppen. Ons logies, Residenza Bottega, ligt namelijk pal boven conceptstore La Bottega. Een moderne loft in een voormalige jeneverstokerij. Hoe sjik is dat!

Heerlijk uitgeslapen worden we wakker. Het is er muisstil. Je zou bijna vergeten dat je midden in het centrum van Hasselt slaapt. Het ontbijt - homemade granola, vers fruitsap en een eitje -  krijgen we op de kamer en wordt verzorgd door Bistro Bottega. En niet te vergeten, een heerlijk glas champagne. Tijdens zo’n weekendje weg mag dat al eens hè.

Koppel aan het ontbijt in Residenza Bottega in Hasselt

EHBK – Eerste Hulp Bij Keuzestress

Hoogtijd om te shoppen bij La Bottega! Dit doen we niet alleen. We krijgen hierbij hulp van de supervriendelijke styliste Iris. Haar persoonlijke aanpak werpt al snel zijn vruchten af. Bert scoort keitoffe geklede schoenen. Meestal geen gemakkelijke opdracht maar met Iris een fluitje van een cent. Ikzelf krijg hulp bij het vinden van een nieuwe outfit.

Die paskamers, wat een ervaring! In ‘the Pink Room’ is alles knalroze en in ‘the White Room’ – je raadt het al – spierwit. De paskamers zijn ook ruim waardoor Bert bij me kan blijven om te helpen kiezen. Of we hier heel veel selfies hebben gemaakt? Misschien.

Ze hebben bij La Bottega wel heel speciale paskamers: The Pink Room en The White Room.

Pink room van La Bottega in Hasselt

Kraak de code van de Mode

Na de shopping spree bij La Bottega laten we ons nog meer onderdompelen in de mode bij het Modemuseum Hasselt. We bezoeken hier een heel interessante expo: Dresscode. De tentoonstelling draait rond vijf thema’s of ‘codes’ die elk een boeiend verhaal vertellen over de kledingstukken. Zo komen de stukken echt tot leven. We krijgen van alles te zien. Hedendaagse mode van Raf Simons en Yves Saint Laurent maar ook kleding gedragen door graven en gravinnen uit de 17e-eeuw. Wat waren de die korsetten toen smal! Ik ben toch blij om in deze tijd te leven want ik zou er niet in passen [lacht].

Koppel bezoekt Modemuseum Hasselt

Gezond en gezellig afsluiten

Onze honger naar mode is voorlopig even gestild. We maken plaats voor een ander goestingske: een lekker hapje en drankje. We besluiten te aperitieven bij Bistro Bottega. Hier klinken we op een geslaagd weekend en genieten van een heerlijke tomaat-mozzarella. Gezond, superlekker en de dressing met limoen maakt het helemaal af.

Hasselt is echt een gezellige stad. Ik hou vooral van de zijstraatjes. We wonen maar 20 minuten van Hasselt en hebben weer een heleboel nieuwe dingen ontdekt. Het was heel plezant geweest!

Je moet echt niet ver gaan voor een leuk weekend of zelfs week. Limburg is sowieso the place-to-be!

Lunch in Bistro Bottega in Hasselt