01-05-2023

4 x lekker ontbijten in Limburg

Een goed ontbijt is een evenwichtig samengestelde maaltijd. Denk een royaal samenspel van fruit, groenten, eiwitten en koolhydraten die samen tot 25 procent van je energiebehoefte voor de hele dag leveren. Haal je kroon maar boven, want bij deze vier adresjes ontbijt je echt als koning.

royaal ontbijt bij Limonatabar

Limonatabar

Hoe zou gastvrijheid proeven? Daar kom je achter bij Limonatabar, een traditionele Turkse ontbijtbar met westerse touch. Kies uit één van de vier kraakverse ontbijtformules of ga voor een origineel eiergerecht.

Ben je nog niet goed wakker en is een keuze even moeilijk? Laat je dan verrassen door alle favorieten met het deluxe ontbijt!

De thee, geschonken volgens traditie, en ambachtelijke zoetigheden maken van Limonatabar een ontbijtzaak om je dag schitterend te starten.

Waar: Stalenstraat 17 in Genk
Wanneer: Van maandag tot vrijdag van 9 tot 14 u., op zaterdag en zondag van 9 tot 15 u. Donderdag gesloten.

versgebakken koffiekoeken van de Bottelarij

De Bottelarij

Zin in een huisbereid ontbijt uit eigen bakkerij? Dat vind je bij de Bottelarij! De all-in ontbijtformule omvat een ruime keuze aan huisgemaakte zoete en hartige broodvariaties zoals zoet kaneelbrood, smeuïge kaasvlechten, gekruide zalmbroodjes en boerenbrood.

Vergezeld van divers beleg, huisbereide confituren, pannenkoeken, rijstpap en meer. Koffie, thee, appelsap en bubbels zijn inbegrepen, à volonté. Bij de Bottelarij word je zo warm ontvangen dat het lijkt of je nog onder de dekens ligt.

Waar: Ulbeekstraat 21 in Wellen
Wanneer: Van woensdag tot zaterdag vanaf 11 u., op zondag vanaf 10 u. Steeds op reservatie.

Een veelzijdig ontbijt bij BRAGOÛT in Hasselt

BRAGOÛT by Hashotel

De dag feestelijk inzetten doe je bij Bragoût! Deze hotspot in het centrum van Hasselt ontvangt je graag in een stijlvol kader voor een ontbijt waar je de rest van de dag van zal nagenieten. Zo kan je à la carte kiezen uit enkele gerechtjes aangepast aan het seizoen.

Tijdens de lente- en zomermaanden smul je onder meer van een heerlijke toast avocado met frisse tomaat, zachte gerookte zalm of krokant spek. Is het te vroeg om een keuze te maken? Laat je dan verrassen door het uitgebreide XL ontbijtbuffet met bubbels!

Knapperige broodjes, hartig en zoet beleg, vers fruit, yoghurt, granola, pancakes, eiergerechten en meer staan hier elke dag tussen 7 en 10.30 u. op jou te wachten. Ook vegan, glutenvrije en lactosevrije keuzes zijn er genoeg. Dat is nog eens de moeite om voor op te staan!

Waar: Sint-Jozefstraat 2 in Hasselt
Wanneer: Ontbijten kan iedere dag van 7 u tot 11 u.

Huisgemaakt ontbijt bij Villa Saporis

Villa Saporis

Net buiten de drukte van het Hasseltse stadscentrum vind je het magnifieke, geklasseerde art-decogebouw van charmehotel Villa Saporis. Ook zonder een overnachting ben je hier hartelijk welkom voor het uitgebreide ontbijtbuffet.

Huisgebakken brood en ovenverse viennoiserie. Krokant gebakken spek en kakelverse eitjes. Kazen, charcuterie, gerookte zalm. Huisgemaakte confituren, choco en wafels voor de zoetebek. Vers fruit, yoghurt en zelfgemaakte granola voor wie de ochtend graag licht begint.

Hier start iedereen zijn dag in opperste genot. Met een rustgevend zicht op de tuin en zwemvijver smaakt dat glaasje vers geperst fruitsap als nergens anders.

Waar: Kuringersteenweg 124 in Hasselt
Wanneer: Van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 11 u., op zaterdag en zondag van 9 tot 11 u. Steeds op reservatie.