01-02-2024

6 Limburgse foodsharing-adresjes om samen van te smullen

Foodsharing is een sociale en smakelijke beleving waarbij de tafel gevuld is met heerlijke gerechten om samen te delen. Ga met vrienden of familie proeven van diverse sharing dishes op deze 6 adressen.

1. Restaurant ZUID in Genk

De zuiderse sfeer waait je tegemoet in het Genkse restaurant ZUID (what’s in a name). De trend van het foodsharing bestaat al lang in de Zuiderse landen. Ga op een culinaire reis samen met je vrienden en proef van de diverse sharing-menu’s. Je geniet er van Italiaanse pure lekkernijen en de verrassende kruiden van de Marokkaanse tajines.
Fletersdel 1, 3600 Genk
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

Sharing dishes in Restaurant Zuid in Genk

2. Bontà Restaurant in Hasselt

Bontà betekent ‘heerlijkheid’ of ‘goedheid’ in het Italiaans en dat omschrijft precies waar restaurant Bontà voor staat. Kies voor het Experience Menu en smul van een 3- of 4-gangenmenu waarbij je de gerechten onderling deelt. Het vlees van de hoogste kwaliteit krijgt de typische smaakbeleving van een bereiding op open vuur.
Trichterheideweg 70, 3500 Hasselt
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

interieur van restaurant Bontà in Hasselt

3. Common Sense in Bilzen

Bij Common Sense draait (bijna) alles rond de Big Green Egg. In de huiselijke sfeer van de bistro geniet je van een avond uit met familie of vrienden rond de verschillende sharing dishes. Het vlees dat op de barbecue belandt, komt voornamelijk van lokale boeren die vrije uitloop en natuurlijk voer hoog in het vaandel dragen.
Vrankrijk 2, 3740 Bilzen
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

Restaurant Common Sense in Bilzen

4. Bon’Air Rooftop Bar in Hasselt

Op de bovenste verdieping van het Radisson Blu Hotel bevindt zich de Bon’Air Rooftop Bar. Neem de lift naar het 19de en stap de cosy setting van deze bar binnen. Ieder tafeltje biedt een prachtig panorama over de wijde omgeving van de stad. Op de kaart staan wijnen, cocktails en mocktails, koffie met of zonder likeur en uiteraard de snacks om te delen.
Torenplein 8, 3500 Hasselt

Interieur Bon'Air Rooftop Bar in Hasselt

5. Bistrôt Le Ciel in Lanaken

Foodsharing op gastronomisch niveau doe je in Bistrôt Le Ciel. Deze gezellige zaak bevindt zich in het hart van het 5-sterren superior hotel La Butte aux Bois. Je kan er iedere dag van de week terecht voor een aperitief vergezeld van heerlijke bites om te delen. Bij mooi weer is de buitenbar met het terras door groen omgeven dé plek om te genieten van een cocktail of klassieke Gin-tonic.
Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken

Bistrot Le Ciel in Lanaken

6. Brasserie de Boulevard in Hasselt

Ontdek de charme van foodsharing bij brasserie de Boulevard, gelegen in Holiday Inn Hasselt midden in het levendige stadscentrum. Hét adres om tijdens een dag vol winkelplezier even neer te strijken. De zorgvuldig samengestelde foodsharing-menu's nodigen uit tot gezellig keuvelen en hartig lachen. Met onder meer falafelballetjes en gepaneerde briebites staan er meerdere vegetarische opties op het menu.
Kattegatstraat 1, 3500 Hasselt
Aanvaardt de Visit Limburgcheque

Brasserie de Boulevard in Hasselt