09-10-2020

Fiets- en cultuurweekend met vrienden

Zin in een uitstap met je vrienden of wil je de feestperiode dit jaar een keer doorbrengen in een ander decor? Overweeg dan zeker Limburg. Deze twee koppels beleefden een heerlijk weekend weg. Eentje met een gouden randje.

Bambi spotten

Op het domein Kattevennen in Genk - midden in de natuur - ligt de luxueuze vakantiewoning Twinstone Lodge. Een heerlijke plek om je terug te trekken met je geliefde, je gezin of zoals wij met onze vrienden. Hier is het zalig ontwaken met alleen het gefluit van de vogels … daar hadden we nood aan! Met een beetje geluk spot je hier trouwens hertjes vanuit je slaapkamer. Of was dit een droom? 

Vrienden logeren in Twinstone Lodge in Genk

Water splitsen

Na een lekker ontbijt, springen we op de fiets voor een tocht doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen. Christel, zelf een Limburgse, was hier nog nooit geweest. Hoog tijd om daar verandering in te brengen! De fietstocht start aan knooppunt 30 pal aan domein Kattevennen. Deze lus voert ons langs de mooiste natuurplekjes, met als ultieme beleving: ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk.

Zelfs zonder je te ontpoppen tot Mozes, fiets je hier met alle gemak dwars door water. Echt een bijzondere ervaring!

de maten genk fietsen

Verander water in … jenever?

Ook in Hasselt hebben ze een bovennatuurlijke gave om van water een godendrank te maken. Hoe ze dat precies doen, komen we te weten in het Hasseltse Jenevermuseum. We fietsen hier onder de poort van het museum en keren precies terug in de tijd. In een wereld van 19de-eeuwse stookinstallaties en meer dan 1000 borrelglaasjes. Oei, we krijgen precies een droge keel. Tijd om te proeven! Van de originele graanjenever tot een speculaas-, appel- en zelfs cactusjenever. Cheers

Jenever proeven in het Jenevermuseum in Hasselt

Goddelijk lekker

Kort samengevat: we genieten van het leven, met regelmaat een hapje en een drankje. Ja, wij zijn echte Bourgondiërs. Geen betere manier om een weekend af te sluiten dan met een heerlijk diner in restaurant Au Nom de Dieu. Specialiteit van het huis: krokant gebakken sliptongen met handgesneden frietjes én zelfgemaakte mayonaise. Om in het thema te blijven … goddelijk lekker!

Het gastvrije Limburg is een absolute aanrader om te bezoeken. Aangenaam, open, spontaan én zo’n sympathiek dialectje! 

Vrienden dineren in restaurant Au Nom de Dieu in Dilsen-Stokkem