27-11-2023

Smaakvolle Ontmoetingen: Maison Maeseyck

In het tweede deel van de reeks 'Limburg open voor Smaakvolle Ontmoetingen' trekken we naar Maison Maeseyck in Maaseik. Kathleen Kalders vertelt ons het verhaal van de knapkoek.

Smaakvolle Ontmoeting: Kathleen Kalders van Maison Maeseyck

De knapkoek is een klassiek streekproduct van Maaseik. Gelegen aan de Maas was dit vroeger een havenstad en scheepslieden namen de koeken mee om van te smullen tijdens lange zeetochten. Maison Maeseyck houdt deze traditionele lekkernij springlevend.

Maaseik was vroeger een havenstad en het koekje knapkoek werd gekocht door Maasschippers die ‘t koekje meenamen naar zee.

Uitzicht over de stad Maaseik en de Maas

Proeven van knapkoek

Maison Maeseyck is een premium knapkoekbakker die het koekje op ambachtelijke wijze produceert en persoonlijk levert aan een aantal bakkerijen en logeeradressen in de buurt.

“Het is belangrijk dat de mensen het koekje lekker en ook mooi vinden.” De knapkoek wordt daarom met zorg gemaakt en verpakt in een opvallend knap doosje. Zo zie je meteen of je een knapkoek van Maison Maeseyck te pakken hebt.

Op welke adressen je de knapkoek kan kopen, vind je terug op de website.

Collage van Maison Maeseyck in Maaseik

Leuke doe-tip: tussendoortje op je wandeling

Neem wat knapkoeken als proviand mee en ga op wandel in de streek van Maaseik. Vanuit het stadscentrum ben je al snel aan de oevers van de Maas. Nestel je op een picknickbank langs het water en smul van de knapkoek.

Eindejaarstip: deel een knapkoek

De eindejaarsperiode staat in het teken van samenzijn met vrienden en familie. En laat de knapkoek nu net gemaakt zijn om te delen. Je kan de koek gemakkelijk breken door in het midden te duwen en zo samen met anderen opsmikkelen. Een gezellig moment na het kerstmaal gegarandeerd!