De lokale insteek zit verweven in het volledige Nif-concept. Van het eten tot de drankenkaart en zelfs het interieur, waar je kunstwerken van lokale artiesten om je heen ziet. “We werken met lokale ingrediënten en streven naar zo weinig mogelijk overschot. Dat is de filosofie van onze zaak.” Eén zo'n streekproduct waar Bram dankbaar gebruik van maakt, is het Biesonder appelsap, geperst van het fruit van de hoogstamboomgaarden in Alden Biesen. “Het is een heel puur product, zonder smaakstoffen of toevoegingen. Het is gewoon echt appelsap. Heel vol van smaak met een licht zuurtje. Het is daarom dat ik het ook graag gebruik samen met rabarber en limoensap. Dat vult elkaar heel erg lekker aan!”
Wil je zelf ook de mixologist in jezelf loslaten? Bram deelt het recept voor een cocktail met het Biesonder appelsap en voor een mocktail met appelsiroop.
Recept: cocktail met vlierbloesem en Bilzers appelsap
Benodigdheden
- 6 cl Hasseltse jenever
- 3 cl limoensap
- 1 cl vlierbloesemsiroop
- 3 cl rabarbercoulis
- 4 cl Bilzers appelsap
Voorbereiding
Vlierbloesemsiroop
Deze siroop kan je makkelijk zelf maken door eerst water op te warmen. Los daarin de suiker op. Combineer 1 deel water met 2 delen suiker. Daarna voeg je vlierbloesem toe. Laat infuseren tot op smaak. Eenmaal klaar kan je de vlierbloesem eruit zeven. Vind je geen vlierbloesem? Overweeg dan een kant-en-klare siroop.
Rabarbercoulis
Schil de rabarber in kleine stukjes. Voeg daarna suiker toe in verhouding van 1 deel rabarber en 1/3e deel suiker. Meng met een tweetal centiliter citroensap. Verhit alles samen op een vuur en laat zachtjes pruttelen. Mix daarna tot een goede consistentie.