18-12-2023

Smaakvolle Ontmoetingen: Gelato Farm

In het vijfde deel van de reeks 'Limburg open voor Smaakvolle Ontmoetingen' trekken we naar Gelato Farm in Teuven. Marc Roex vertelt ons het verhaal van het Voerense ijs.

Smaakvolle Ontmoeting: Marc Roex van Gelato Farm

Weilanden vol met koeien: het is een vaak voorkomend tafereel in de groene Voerstreek. Wit-zwarte stipjes in een heuvelachtig lappendeken. In Teuven, net aan de grens met Nederland, runt boer Marc een kleine, biologische boerderij. In Gelato Farm maken ze van de bio-melk heerlijk ijs.

De mensen kunnen in de tuin genieten. Ze hebben het moment om eens om zich heen te kijken. De vergezichten, de holle wegen, … Ja da’s top.

Koeien Gelato Farm in Voeren

Proeven van ijs

Gelato Farm verwent je met meer dan 20 ijssmaken, elk ambachtelijk geproduceerd. Na een fikse wandeling naar de top van Teuven is deze lekkernij meer dan welkom.

“Het is eigenlijk een melkijs. Het is geen roomijs, omdat roomijs meer als negen procent vet is. En wij zitten eronder. Dus het is licht ijs, gezond. ” Gezond ijs, wie zegt daar nee tegen? In de fraai aangelegde tuin – met een kleine speeltuin voor de kinderen - geniet je van vers ijs, een milkshake of een mooie ijscoupe. Het landelijke kader is in de prijs inbegrepen.

Krijg je geen genoeg van dat heerlijke ijs? Neem jouw favoriete smaak gewoon mee naar huis.

Collage van Gelato Farm in Voeren

Leuke doe-tip: trek je wandelschoenen aan

Vanuit Gelato Farm vertrek je zo op wandeling door de streek. Neem naast een frigobox (voor al die literbakken ijs), dus zeker je wandelschoenen mee. De tocht door Teuven brengt je langs akkers, weilanden, boerderijen, waarbij het ene panorama het andere aflost.

Eindejaarstip: de onmisbare kerststronk

Met de kerstbûche van Gelato Farm sluit je jouw kerstmaaltijd af met een topper! Naast de klassieke stronk, kan je kiezen uit ijstaarten in de vorm van een sneeuwman, rendier of slee. Je dessert was nog nooit zo leuk. Bestel jouw pronkstukje!