20-11-2023

Smaakvolle Ontmoetingen: Blueberry Fields

In het eerste deel van de reeks 'Limburg open voor Smaakvolle Ontmoetingen' trekken we naar Blueberry Fields in Beringen. Nele Quick vertelt ons het verhaal van haar blauwe bessenplantage.

Smaakvolle Ontmoeting: Nele Quick van Blueberry Fields

Blueberry Fields grenst aan het natuurgebied van de Vallei van de Zwarte Beek. De bewegwijzerde wandelingen over het domein laten je niet alleen kennismaken met de plantages, maar ook met de omliggende fauna en flora.

Mijn mama is begonnen als hobby met koeien en schapen. Dan zijn we stilaan omgeschakeld naar bosbessen. Puur omdat mama dat zo lekker fruit vond.

Bovenaanzicht blauwe bessenplantage van Blueberry Fields in Beringen

Proeven van blauwe bessen

In de oogstmaanden juli en augustus pluk je zelf zoveel blauwe bessen als je wilt tegen de dagprijs.

“Wij proberen ook wel overal bosbessen bij te doen.” Dat merk je meteen in het streekproductenwinkeltje: confituur en sap, maar ook granola, chocolade met bosbessen, bessenlolly’s, wijnen en likeuren en zoveel meer staan er in de rekken. Én vind je terug in de online webshop!

Moest je nog op zoek zijn naar een eindejaarscadeau, dan is een geschenkmand vol met bessenproducten een schitterend idee.

Collage van Blueberry Fields in Beringen

Leuke doe-tip: lunchen in openlucht

Een outdoor lunch midden in de natuur, dat zijn de dikke-botten-maaltijden. Na een korte wandeling kom je aan bij een hut op het domein waar je met warme jas en laarzen plaatsneemt aan een tafel gevuld met de lekkerste gerechten met overal wel wat bosbessen in verstopt. Je hebt de keuze uit het originele menu, een plant-based variant en een kindermenu. Een bosbessenthee houdt je warm tijdens de koudere dagen.

Eindejaarstip: bosbessenglühwein

Met de bosbessenwijn van Blueberry Fields maak je de lekkerste glühwein, het ultieme kerstdrankje. Klik voor het recept.