Bart De Roeck
Geschreven door Bart De Roeck
06-10-2021

Fruitig recept: gemakkelijke perentaart

Bart De Roeck beschouwt koken en reizen als een kunst. In het dagelijkse leven is hij schooldirecteur in het College in Aarschot en papa van drie geweldige kinderen. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter de food- en travelblog Roeckiesworld. Hij houdt van eenvoudige gerechten, heerlijke baksels en haalt zijn fruit het liefst recht van de boomgaard.

Mijn grootste passie – naast mijn gezin – is bakken! Ik probeer meerdere malen per week iets lekkers uit de oven te toveren. Mijn kinderen zijn mijn grootste fans en proeven maar al te graag van mijn bakkunsten. Ik deel vrij makkelijke recepten zodat mijn Instagram- en blogvolgers er zonder problemen mee aan de slag kunnen. Bij voorkeur werk ik met lokale producten. In het najaar zijn peren een absolute topper. Ze smaken heerlijk gestoofd of in taart. Via familie in Limburg hebben we nooit een tekort aan lekkere appelen en peren! Want geef toe, dat zijn toch écht de beste!

Fruitig recept: gemakkelijke perentaart

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 3 à 4 rijpe Limburgse peren
  • 1 rol kruimeldeeg (je kan dit ook zelf maken)
  • 1 el amandelpoeder
  • 30 g zachte boter
  • 30 g suiker
  • 2 eitjes
  • 15 cl room
  • 30 g zelfrijzende bloem
  • 2 tl kaneel
  • een handjevol geroosterde amandelschilfers

In 5 stappen naar een lekkere perentaart:

1. Verwarm de oven voor tot 190 °C. Rol het kruimeldeeg uit en leg het in een lichtjes ingevette taartvorm. Prik er met een vork wat gaatjes in en strooi het amandelpoeder op de bodem.

2. Schil de peren, snijd ze in twee en maak er nog wat inkepingen in. Schik ze daarna op de bodem.

3. Klop de eitjes goed los samen met de suiker. Voeg eerst de zachte boter en dan de room toe. Spatel er als laatste de bloem en wat kaneel door.​​​​​​​

4. Giet het mengsel over de peertjes en bak ongeveer 30 minuten tot de taart mooi bruin ziet.

5. Even laten afkoelen (niet té lang), de geroosterde amandelschilfers erover strooien en ... smullen maar!

Nog meer van dat lekkers? Kijk dan zeker even op de blog Roeckiesworld!