voorgerecht voor 4 personen
4 witte asperges
150 g gemengde jonge sla
enkele blaadjes rucola
12 jonge takjes zeevenkel of zeekervel
50 g verse kruiden zoals dragon, kervel, venkelkruid
6 ijskegels of radijzen
200 g grijze garnalen (met de hand gepeld)
4 blaadjes Oost-Indische kerszwart sesamzaad
geroosterde pijnboompitten
Dressing
2 eetlepels dragonazijn
3 eetlepels koolzaadolie (of neutrale slaolie)
1 eetlepel geroosterde sesamolie
1 koffielepel Dijonmosterd
1 koffielepel acaciahoning
peper en zout
Bereiding
Was en droog de sla, rucola, zeevenkel en kruiden. Maak de ijskegels of radijsjes schoon en stoom of blancheer ze enkele minuten. Ze moeten beetgaar blijven. Spoel ze onder ijskoud water, laat uitlekken en halveer. Schil de asperges en snijd ze in fijne lucifers.
Mix alle ingrediënten voor de dressing, breng op smaak met peper en zout.
Meng de sla, rucola, zeevenkel, kruiden en asperges en schik dit in 4 kommen. Druppel er de dressing over. Werk af met de ijskegeltjes of radijsjes, de garnalen, Oost-Indische kers, pijnboompitten en sesamzaadjes.
Smakelijk!