Like
Recept met Limburgse asperges
29/04/2022
Met dit heerlijke aspergerecept heb je wit goud op je bord!
Jelle Beeckmans is The Messy Chef. Een jonge vader van twee kinderen, foodblogger en auteur van verschillende kookboeken. Hij deelt het recept voor een fricassee van varkenswangentjes met Hasseltse speculaas en Wilderen Goud. "Dit is een haalbaar, smakelijk recept dat je meteen wil maken, met ingrediënten waar je geen expeditie voor hoeft te doen."
Bereidingstijd: 60 minuten
1. Smelt de boter in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi de varkenswangen met een beetje zout en peper en bak de stukken goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
2. Voeg de ui, knoflook, wortels en champignons toe aan dezelfde pan. Bak tot de ui glazig is en de champignons licht bruin kleuren.
3. Strooi de bloem over de groenten en roer goed door. Laat de bloem 1 minuut bakken om de saus te binden.
4. Giet langzaam het Wilderen Goud erbij en roer door om klontjes te voorkomen.
5. Voeg de bouillon, mosterd en tijm toe en roer goed door. Leg het vlees terug in de pan.
6. Verkruimel de Hasseltse speculaas en roer deze door de saus. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag.
7. Laat de fricassee ongeveer 1,5 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Roer af en toe. De varkenswangentjes moeten boterzacht zijn en de saus dik en smaakvol. Werk af met een scheut room en peterselie.
Smakelijk!