Laurence Bemelmans van As Cooked By Ginger - Copyright: Studio Wauters
Geschreven door Laurence Bemelmans
15-06-2020

Fruitig recept: muffins met rabarbercompote

Fruitig recept: muffins met rabarbercompote

Blogster Laurence deelt op haar foodblog As Cooked by Ginger de lekkerste recepten volgens het principe 'gezond genieten'. Haar recept voor muffins met een heerlijke fruitcompote valt misschien eerder in de categorie van de zoete zondes, maar er zit ook fruit in, dus dat telt.

Ingrediënten voor 8 muffins

Voor de muffins:
250 g bloem
80 g suiker
1,5 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 ei
180 ml melk
50 g zonnebloemolie
snufje zout

Voor de compote:
2 stengels rabarber
2 el lichtbruine suiker
scheutje water
6 aardbeien of een handvol kersen

Bereiding

Begin met het maken van de compote. Snijd de rabarber in schijfjes en doe ze in een pot met een scheutje water en de suiker. Zet op hoog vuur en laat pruttelen totdat de rabarber plat is, voeg dan de aardbeien in stukjes toe en plet ze met een vork. Meng alles nog eens goed door elkaar en zet apart zodat het kan afkoelen en wat kan opstijven.

Verwarm de oven voor op 200°C. Zeef de bloem en meng er de suiker, vanillesuiker en het bakpoeder door. Meng apart het ei, de olie, de melk en het snufje zout. Klop dit geheel los met een garde en giet het in twee keer bij het droge mengsel. Mix goed met de garde zodat het wat luchtig wordt. Als het iets te dik is, kan je altijd een scheutje melk extra toevoegen.

Fruitig recept: muffins met rabarbercompote

Neem een muffinplaat en vul 8 gaatjes met muffinpapiertjes. Schep een goede eetlepel deeg op de bodem van elk papiertje. Schep er een eetlepel rabarbercompote over en schep er dan opnieuw een eetlepel deeg over.

Zet 20 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen voordat je ze opeet. Serveer de muffins met de rest van de compote. Absoluut heerlijk om stukjes muffin in de lekkere compote te deppen.

Geniet ervan!

Nog meer van dat lekkers? Kijk dan zeker even op de blog van As Cooked by Ginger!