Fietsen door het Water in Bokrijk is een unieke fietsbeleving waarbij je meer dan 200 meter dwars door een vijver fietst. Het fietspad werd geopend in april 2016 en sindsdien hebben al veel fietsers en wandelaars de magie van deze plek gevoeld.

Video van Fietsen door het Water in Bokrijk

Het fietspad leidt je dwars door een vijver totdat het water aan weerszijden op ooghoogte staat. Je voelt, ziet en ruikt het water. Dit is niet alleen een mooi zicht voor de fietsers, maar ook voor de wandelaars die van een afstand toekijken is het grappig om al die hoofden op het wateroppervlak voorbij te zien gaan. Uiteraard kan je ook al wandelend het pad lopen.

Waar ligt Fietsen door het Water?

Fietsen door het Water ligt aan knooppunt 91 van het fietsroutenetwerk in het domein van Bokrijk, wat dan weer deel uitmaakt van het uitgestrekte vijverlandschap van De Wijers. De exacte GPS-coördinaten zijn 50.963069, 5.392711.

Kan ik parkeren nabij Fietsen door het Water?

Op de twee ruime parkings van Bokrijk kan je je auto achterlaten. Geef Bokrijklaan 1, 3600 Genk als gps-adres in.

Waar huur ik een fiets om door het water te fietsen?

Geen eigen fiets mee, dan huur je er toch gewoon eentje. Reserveer op voorhand je fiets via fietsparadijslimburg.be en haal die op de dag zelf af aan het infocenter van Bokrijk.

Beton in de natuur, is dat wel goed?

Dankzij het project Fietsen door het Water werd het nieuwe bos- en landschapsbeheerplan van Bokrijk versneld uitgevoerd, wat alleen maar goed is voor de aanwezige fauna en flora. Doordat de dijken opengemaakt werden, blijven de vijvers langer zuiver, een goede zaak voor het leefgebied van de amfibieën. Ook het erfgoed van de Wijers kreeg een opwaardering. De ‘monniken’ die traditioneel de waterhuishouding van de vijvers regelen, werden door nieuwe vervangen.

Fietsen door het Water is een project van Toerisme Limburg, in samenwerking met Provincie Limburg, Bokrijk, Natuur en Bos, Erfgoed Vlaanderen, Natuurpunt, Vlaamse Landmaatschappij (VLM), Genk en Provinciaal Natuurcentrum (PNC).

 

Martin's Rentmeesterij