Benieuwd waar onze huidige gebruiken vandaan komen? En hoe het verleden onze toekomst inspireert? Je ontdekt het in het Openluchtmuseum Bokrijk.

Met BKRK ‘bokrijk brandmerkt’ vertelt Bokrijk in het museumdeel Kempen een verhaal over vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen. Na de kunst van het brood bakken, stond in 2018 textiel in de kijker. Vanaf 6 april 2019 pakt Bokrijk uit met de expo ‘De Wereld van Bruegel’. Deze interactieve Bruegelexpo legt de link tussen de schilder Pieter Bruegel en het Openluchtmuseum Bokrijk op een verrassende manier bloot. Waan je midden in een schilderij van de Vlaamse Meester op het Bruegelparcours en ontdek hoe actueel zijn werk vandaag nog steeds is.
In museumdeel Haspengouw keer je terug naar het jaar 1913. Acteurs kruipen in de huid van de dorpsbewoners en laten je het leven op het Vlaamse platteland aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog ervaren. Ook 'De sixties' komen helemaal tot leven. Van een typisch kapsalon uit de jaren '60 tot iconische platenhoezen en unieke collectiestukken. Je beleeft het in een expo vol interactiviteit in museumdeel 'De sixties'! Tot slot worden met de restauratiecampagne '120 tegen 2021' alle 120+ gebouwen in het museum gerestaureerd, een unieke ervaring die je als bezoeker elke dag van op de eerste rij live kan meevolgen.

Het Openluchtmuseum ligt in een 550 hectare groot park, een droom voor wandelaars en fietsers. Als wandelaar kan je kiezen uit een van de vijf uitgestippelde routes in het vijvergebied De Wijers. Ben je eerder een fietser? Dat komt goed uit, want Bokrijk ligt op de knooppunten 71 , 91 en 92 van het Limburgse fietsroutenetwerk. Aan knooppunt 91 kan je zelfs fietsen door het water: je ziet, voelt, ruikt het water en raakt het zelfs aan … zonder een nat pak te krijgen. Of bezoek het Arboretum met een unieke planten- en bomencollectie. Je vindt er onder andere diverse soorten magnolia's en azalea's en een prachtige collectie bamboe, eiken en beuken terug. Tot slot leven ki

Individuele tarieven

 • Toegang tot het park zelf (behalve Openluchtmuseum): GRATIS
  Speeltuin: GRATIS
  Mini-auto’s € 1,50 per rit
  Ponybaan € 2 per rit
  Minigolf (kinderen) € 1,50
  Minigolf (volwassen begeleiders) € 3
  Parking (volledige dag): € 5, eerste half uur is gratis*
  Parking bussen: gratis
  Toiletten: gratis
  * onder voorbehoud van wijziging

  Arboretum: GRATIS

  Openluchtmuseum:
  0-3 jaar gratis
  3-12 jaar: € 2
  13+: € 12,50
  60+: € 10,5

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Specifieke babyvoorzieningen
Specifieke kinderfaciliteiten
Vegetarisch aanbod
Verschoningshoekje
Verwarmen babyvoeding