Openluchtmuseum Bokrijk

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum Bokrijk ontdek je hoe het verleden onze toekomst inspireert!

Laat je verrassen door vier boeiende museumdelen met elk een unieke invulling: museumdeel Kempen, waar je vakmensen aan het werk ziet en zelf creatief aan de slag kan in een van de twee nieuwe atelierschuren. Je ontdekt de kunst van het brood bakken en alle tradities die hiermee gepaard gaan. In museumdeel Haspengouw dompelen acteurs je onder in het jaar 1913. Zij kruipen in de huid van de dorpsbewoners en laten je via Living History het leven op het Vlaamse platteland aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog ervaren. In Oost- en West-Vlaanderen kan je tijdens een rustige wandeling genieten van de pracht en stilte van het cultuurlandschap. En in 'De sixties’ voeren de levensechte decors van een woonkamer, tankstation of café je zo terug naar de turbulente jaren 60!

Vanaf 6 april 2019 pakt Bokrijk uit met de expo ‘De Wereld van Bruegel’. Deze interactieve Bruegelexpo legt de link tussen de schilder Pieter Bruegel en het Openluchtmuseum Bokrijk op een verrassende manier bloot. Waan je midden in een schilderij van de Vlaamse Meester op het Bruegelparcours en ontdek hoe actueel zijn werk vandaag nog steeds is.

Individuele tarieven

 • Volwassenen: € 12,50 incl. De sixties
  Andersvaliden, + 60: € 10,50 incl. De sixties
  Kinderen tss 3 t.e.m. 12 jaar**: € 2 incl. De sixties
  Kinderen < 3 jaar*: gratis
  Abonnementshouders: gratis
  - Parking Ticket € 5
  tarieven onder voorbehoud van wijzigingen
  - Winterwandeling: € 2 voor volwassenen, € 1 voor kinderen van 3 t.e.m. 12 jaar, gratis voor abonnees en < 3 jaar.

Groepstarieven

 • Groepen*: € 10,50 incl. De sixties (*groepstarief = groep met meer dan 15 betalende deelnemers. Onder voorbehoud van wijziging)

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Verschoningshoekje
Verwarmen babyvoeding