Wijndomein Aldeneyck

In het hart van Beide Limburgen, in het pittoreske Maaslandse dorpje Aldeneik, vlakbij de cultuur- en terrasjesstad Maaseik ligt de 10 hectaren grote wijngaard van Karel en Tine Henckens-Linssen. Op een zonovergoten zuidoosterhelling langs de Maas met een voor wijndruiven uitstekende mineraalrijke kiezel- en grindterroir verbouwen zij met veel passie de Pinot rassen, Chardonnay, Riesling en drie mousserende wijnen.

Iedere vrijdag en zaterdag van 10 - 18 u. kan je de Aldeneyck wijnen, die meermaals tot beste Belgische wijn bekroond werden, kopen en uitgebreid proeven met een heerlijke kaas -en vleesplank op het wijnterras of in de vernieuwde wijnbar. Ook is het mogelijk aan te sluiten bij geleide rondleidingen om zo het wijnmaakproces te bekijken in de wijnmakerij met de inox cuves en Franse Barriques, gevolgd door een uitgebreide proeverij van 5 wijnen. Via het Fietsroutenetwerk Limburg ( knooppunt 24/25) passeer je het wijndomein Aldeneyck. De nieuwe bewegwijzerde wandelroute laat je wandelen en flaneren langs de Maaseiker wijngaarden.

Reserveren is aan te raden via de website voor zowel een degustatie in de wijnbar als voor een rondleiding met wijndegustatie.

In elk geval is het elk weekend bijzonder gezellig!

Individuele tarieven

  • Rondleiding met wijndegustatie op vaste tijdstippen waarbij wijnliefhebbers kunnen aansluiten: € 15 per persoon, inclusief een degustatie van 5 wijnen.

Groepstarieven

  • Privé rondleiding met wijndegustatie: € 15 per persoon, minimum aantal van 15 personen of een minimumbedrag van € 225.

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk