Wijndomeinen

Terug

Het glooiende landschap en de goede ondergrond zorgen ervoor dat op verschillende plekken in Limburg aan wijnbouw gedaan kan worden. En deze Limburgse wijnen zijn van een absolute topkwaliteit binnen België. Wie heeft er hier zin in een wijntje?

De Limburgse wijndomeinen

Wijndomein Montepertini - De wijngaard

Wijndomein Montepertini

BILZEN
Wijndomein Montepertini

De toevallige passant, de leergierige wijnliefhebber, de geïnteresseerde toerist en de onvervalste levensgenieter: hier is iedereen welkom. De familie Celli assembleert Limburgse gastvrijheid en Italiaanse gemoedelijkheid. En brengt haar opvallende verhaal op een gepassioneerde manier tot leven. In een formule op maat van jouw wensen.

Fabio en Laura organiseren rondleidingen, workshops, teambuildings en degustaties. Tussen de wijnranken, in de wijnmakerij en op het idyllische wijnterras van hun authentieke vierkantshoeve in Mopertingen. Hier klink je op het leven en smeed je vriendschappelijke, familiale en professionele banden.

Feeëriek of ridderlijk?

Liever met twee voeten in de praktijk? Ook dat kan. Trek je laarzen aan en word wijnboer voor één dag. Sluit af met een heerlijk glas wijn bij zonsondergang. De wijngaard onder de bocht van het Albertkanaal in Eigenbilzen is dé perfecte setting voor een feeërieke avond. Nóg sprookjesachtiger wordt het op het Montepertini-domein bij Alden Biesen.

Aan de historische toegangspoort tot het imposante kasteeldomein verrijst straks een state-of-the-artwijndomein van vier hectare. Hier geniet je van een majestueus uitzicht over Limburg. En knoop je zo aan op het Limburgse fietsroutenetwerk. De twee Bilzerse domeinen zijn goed voor ruim 20.000 flessen. Het bewijst de brandende ambitie van de familie Celli.

Ambitieus en duurzaam

Op hun wijngaarden vind je hoofdzakelijk Chardonnay, Pinot Gris, Pinot Blanc en Noir.

Hun wijnen zijn ontsproten uit een duurzame missie: respect voor de natuur en optimaal gebruik van alles wat de wijngaard voortbrengt. Die visie lag ook aan de basis voor hun destillaten: Night flight Aqua Vitae, Aqua Vitae Barrique en Squadron, een 100% lokale gin allen op basis van de persresten.
In het voorjaar 2023 breidt het assortiment uit met een rosé en bubbels.
Benieuwd? Neem contact op en vraag naar de vele mogelijkheden.