De jongste generatie Vanmarsenille-Cornelis zet de stap naar teelt van witte en rode druiven. De zeven kleinkinderen van Paul Vanmarsenille geven nieuwe bestemming aan “moeilijke” akker. De ondergrond blijkt de ideale terroir voor de aanleg van een unieke wijngaard.
Pittig detail: de wijngaard ligt in het gebied “Marsnil”, ongetwijfeld de oorsprong van onze familienaam Vanmarsenille. Deze plaats staat reeds vermeld op de Herkenrodekaarten (1660) als “Het Marsenil velt”: Mars= moeras, ille = eiland.
Voorlopig telt de wijngaard 1400 stokken Chardonnay. In 2017 werd er uitgebreid met 800 stokken Pinot Noir, 150 Riesling, 150 Gewurztraminer en 150 Auxerrois. Begin 2020 werd het perceel vergroot tot een oppervlake van 2,25 Ha. De teelt gebeurt op natuurlijke wijze met preparaten op basis van kruiden en planten uit de omgeving, zonder gebruik van pesticiden. Uniek in Vlaanderen.

Graag eens een blik achter de schermen van ons familiaal wijndomein gecombineerd met een wijndegustatie diner of een lunch? Onze familie verzorgt rondleidingen en proeverijen na afspraak.

Individuele tarieven

  • € 6 p.p.

Groepstarieven

  • € 6 p.p.

Faciliteiten

Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Vegetarisch aanbod
Vergaderzalen 20 – 50 personen