Wijnmakers Guy Geunis, Maxim Geunis, Theo Pasque en Rik Schreurs begonnen in de jaren 90 een wijngaard in Jesseren (Hoogveld). Ze besloten zich te richten op schuimwijnen van de drie champagnedruiven Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Optimbulles maakt er een erezaak van om zo natuurlijk mogelijk te werk te gaan en niet aan te zoeten zodat men spreekt van Brut Nature. Sinds enkele jaren worden ook hoogstamappels uit Borgloon gebruikt om mousserende wijn te maken. Daarnaast maakt Optimbulles ook nog rode en witte natuurwijnen.
Rondleiding door de wijnmaker tussen de wijnranken met aansluitend een degustatie te midden in de wijngaard.

Individuele tarieven

  • Wijnterras: zondag 26 april 2020 - toegang gratis, proeverij tegen betaling.

Groepstarieven

  • Rondleiding door de wijnmaker tussen de wijnranken met aansluitend een degustatie te midden in de wijngaard.
    Proeverij met drie glazen: €10 p.p.
    Bezoeken zijn enkel mogelijk op afspraak. Liefst op woensdag of in het weekend. Andere formule mogelijk mits overleg.

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m