Serge en Marica baten niet alleen B&B De Ruttermolen uit in Tongeren, ze pakken ook uit met verrassende artisanale producten in hun Ruttermolenwinkeltje . Na 18 jaar ervaring vanuit hun bakkerij, hebben ze nu gekozen voor een heel kleinschalig winkeltje in hun oude molen.

Het begon allemaal met een potje confituur, dat al snel uitgroeide naar een leuk assortiment handgemaakte producten.

Met beiden een koksdiploma op zak, leidt dat tot echte smaakbommetjes. Denk aan zelfgemaakte hazelnootpasta, advokaat op grootmoeders wijze en limoncello.
Wat ze niet uit de tuin kunnen oogsten, kopen ze bij boeren in de buurt. En de recepten? Dat is een mix tussen familierecepten en eigen ervaring. Kortom: een geweldig mooi artisanaal verhaal, dat dan ook bekroond is met het Handmade in Belgium-label.

Alles wat je in het Ruttermolenwinkeltje vindt, ziet er niet alleen ontzettend lekker uit. Soms schuilen er ook geweldige familieverhalen achter. “Onze smaakvolle hazelnootpasta is een recept van mijn grootvader die "Nonkels natuurbrood" oprichtte. Heerlijk voor op bijvoorbeeld brood, rijstwafels of croissants. Maar ook in gebak verwerkt, is dit om duimen en vingers af te likken. Men noemt het wel eens "smeergoud”.

Ben je in de buurt van het fietsknooppunt 118-556 spring dan even van je fiets voor een heerlijke verfrissing met een ijsje. Onze bijzondere smaken moet je echt eens geprobeerd hebben.

Naast artisanale producten verkopen Serge en Marica ook de wol van hun alpaca’s in hun natuurlijke kleuren, alpacamutsen en -sjaals. “Alpacawol is zeer zacht en warm. Zeven keer warmer dan schapenwol zelfs!”

De passie van Serge en Marica weerspiegelt zich perfect in hun aanbod. Het enthousiasme waarmee ze op zoek gaan naar de beste lokale ingrediënten, de precisie waarmee ze alles bereiden: in één woord 'fantastisch!'