Langs het water Cultureel erfgoed Door de bossen Mooie vergezichten

De machtige Maas, één van de oudste rivieren ter wereld, gaf vorm aan deze prachtige vallei in het oosten van Limburg. De wilde regenrivier gaf de natuur op verschillende plekken vrij spel.

De Maasvallei is één van de droogste en zonnigste regio’s van West-Europa. De specifieke bodem van kiezel en grind brengt heel wat moois voort, van geurende kruiden tot sierlijke wijnranken. Je wisselt er eindeloze oevers af met enkele culturele toppers, zoals de stad Maaseik. Maar verlaat je de winterdijk en zet je koers naar het hinterland, dan wordt er een vers blik natuur opengetrokken. Met uitgestrekte bossen, vennen, klaterende watermolens en landduinen, doorkruis je Duinengordel.

Je fietst langs de eeuwenoude Volmolen en door Bergerven, een uitgestrekt natuurgebied met grindplassen, typische plantenrijkdom en stoere wilde grazers. Twee unieke landschappen gecombineerd in dagtocht van 57km. Jawel, de Limburgse wildernis ligt voor de wielen!

Opgelet! In het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd aan het vertrekpunt mag niet gefietst worden. Het fietsroutenetwerk ligt naast het natuurgebied.

  • 56.3 km
  • Glooiend
  • Landschapspark 'RivierPark Maasvallei'
  • Visitor Center De Wissen
    Negenoordlaan 2
    DILSEN-STOKKEM