Railway Brick Museum

Railway Brick Museum

Het eerste Museum met Lego® steentjes van België (en het 5e van Europa) is gelegen in de oude artisanale bakkerij van Leut. Het museum is gebaseerd op de geschiedenis van meer dan 50 jaar Lego®-treinen vandaar ook de naam: Railway Brick Museum. Maar dat wil niet zeggen dat je er alleen maar treinen zult zien. Het eerste gedeelte is opgebouwd uit alle generaties LEGO® treinen maar dan verwerk in mooie lay-outs met ook een stad eromheen uit hetzelfde tijdperk.
In het tweede gedeelte van het museum zijn de lay-outs gemaakt van LEGO® in vele uiteenlopende thema’s. Van Harry Potter tot een winterlandschap en van een pretpark tot een western layout enz.,met als rode draad treinen in thema op een werkende manier, die de bezoekers dan zelf kunnen aan zetten.
Het laatste en derde gedeelte van het museum zal steeds veranderen,
4 x per jaar, dus elk seizoen, zal hier een expositie zijn met uiteenlopende thema’s die worden geëxposeerd. Enerzijds door collecties van andere verzamelaars, of met speciaal voor deze expo gebouwde objecten door het bouwteam van het museum.
Ook zijn er in het museum diverse speelplekken voorzien.
Voor de kinderen is er een speurtocht door het museum voor een meerprijs van € 2,50. Na inleveren van het formulier krijg je een LEGO® polybag cadeau.
Verder is er een sfeervol ingericht barretje waar je een drankje en hapje naar keuze kan nuttigen en een museum shop met zowel nieuwe als tweedehands LEGO®.

Individuele tarieven

  • Toegangsprijs vanaf 4 jaar € 5 per persoon

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk