De Brug van Vroenhoven

De brug over het Albertkanaal in Vroenhoven is een bijzondere plaats. Twee verhalen komen er samen: het begin van de Tweede Wereldoorlog en het verhaal van de binnenvaart.
In het belevingscentrum WO II word je ondergedompeld in het oorlogsverhaal. Wil je weten waarom de Tweede Wereldoorlog voor België in Zuidoost-Limburg begon? Kom dan luisteren naar de spannende verhalen van soldaten en burgers. De Brug brengt opmerkelijke feiten en getuigenissen voor het eerst samen voor het grote publiek.
In het belevingscentrum voor de binnenvaart leer je meer over onze waterwegen. Wat vaart er allemaal op de kanalen, en hoe bouw je bruggen? Deze en vele andere vragen worden allemaal beantwoord in De Brug. Laat je verassen door leuke weetjes en veel interactiviteit!

Individuele tarieven

  • Individuele bezoekers: € 6,
    Jongeren tot 26 jaar: € 1; Kinderen -6 jaar: gratis
    Iedere eerste zondag van de maand begeleid een gids je door 'De Brug'. Van 10 tot 12 u. word je ondergedompeld in het verhaal van het begin van de Tweede Wereldoorlog en in de wereld van kanalen en waterwegen van Vlaanderen. Inschrijven is aangeraden.

Groepstarieven

  • Volwassenen: € 6; Jongeren tot 26 jaar: € 1; Kinderen -6 jaar: gratis
    NL-gids: € 60 (max. 20 personen) FR-ENG-D-gids: € 65 (max. 20 personen)
    RESERVEREN NOODZAKELIJK

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m
Vegetarisch aanbod
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Vergaderzalen 20 – 50 personen