Villa Verbeelding

Stap binnen in Villa Verbeelding en ontdek een wereld vol woord en beeld. Elke kamer in het grote oude herenhuis verrast je met een andere tentoonstelling rond boeken en illustraties. Een belevenis voor jong en oud!

Tentoonstellingen 2018-2019

De mooisten van het land. Een portrettengalerij
15 apr 2018 – 12 jan 2019
Ontdek de verhalen achter de intieme portretten van illustrator Ingrid Godon en de kleurrijke, beweeglijke figuren van Fatinha Ramos. Een unieke galerij met zelfportretten geeft je een kijkje in de hoofden van 35 illustratoren uit binnen- en buitenland.

Wreed schoon. Volkssprookjes op reis
9 sept 2018 - 6 jan 2019
In filmpjes vertellen mensen uit meer dan 30 culturen hun favoriete sprookje. Over Cinderella’s uit alle continenten, duivels en heksen, slimme dappere meisjes en vrouwen, liefde en lust. Met verhaalfragmenten en illustraties uit het boek van Marita de Sterck.

Uit het goede hout. De houtsnede in prentenboeken
3 feb 2019 - 8 juni 2019
Hoe gebruiken illustratoren van nu de eeuwenoude techniek van de houtsnede in hun prentenboeken? Geniet van originele houtsnedes, ontdek meer over de techniek en steek zelf de handen uit de mouwen. In samenwerking met PXL-MAD School of Arts.

Op een dag, misschien... De wereld van Mélanie Rutten
19 juni 2019 - 14 sept 2019
Laat je onderdompelen in het kleurrijke universum van illustrator Mélanie Rutten. In interactieve installaties maak je kennis met een natuurvolk en hun wereld van spel, dans en dromen.

Permanente tentoonstellingen:
Welke straffe verhalen schuilen er achter de voorwerpen in de Wonderkamer? Ga op Ontdekkingsreis met jeugdschrijvers en -illustratoren! Laat jij je liever verleiden door giftige appels op gouden bordjes in de Sprookjeskamer? Of volg de weg die een boek aflegt, van de schrijver tot bij de lezer.

Met de klas of groep naar Villa Verbeelding? Een gids geeft een interactieve rondleiding op maat + evt. workshop.
Geldig voor groepen het hele jaar - open op afspraak - duur: 1,5 - 2u.

Individuele tarieven

  • € 4 p.p.
    € 1 p.p. voor kaarthouders (o.a. lerarenkaart, UiTpas Hasselt, Fonds Vrijetijdsparticipatie, Rap op Stap)

Groepstarieven

  • € 2 p.p. voor <18 jaar en scholen (>10 pers.) Gids: € 35 - € 40 vanaf 2019
    € 3 p.p. voor andere groepen (>10 pers.) Gids: € 35 - € 40 vanaf 2019
Richtprijs (volwassene) € 4,-