Villa Verbeelding is dé plek waar je moet zijn als je je leerlingen wil aansteken met de leesmicrobe! We vertrekken steeds vanuit het prachtige aanbod jeugdboeken om je klas op sleeptouw te nemen doorheen het hele museum.

Villa Verbeelding voorziet bij elke tentoonstelling een educatief programma met speurtochten, kijk- en doe-opdrachten (6-16 jaar) en geleide bezoeken (16+). Elke kamer van dit witte herenhuis verrast je met een andere kijk op boeken en illustraties.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden, van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor NT1-, NT2- en OKAN-groepen valt er heel wat te ontdekken.

Geldig voor groepen het hele jaar, open op afspraak. Duur: 1,5-2u.
Info: www.villaverbeelding.be/educatie2021_2022

Permanente tentoonstellingen

Hoe komt een illustratie tot stand? In de vaste expo De Illustratiekamer werp je een blik in het atelier van acht toptalenten van eigen bodem. Open de deuren van de 'illustratiekasten' en ontdek alles van de illustratoren uit De Illustratieroute.

In De ABC kamer ontdek je een uniek, geïllustreerd alfabet. 26 illustratoren uit binnen- én buitenland maakten speciaal voor Villa Verbeelding een letterillustratie. Vlij je neer in de gezellige huiskamer en kies een exemplaar uit de mooie collectie abc-boeken. Aan verschillende op maat gemaakte werkstations kan je zelf met letters experimenteren!

Tijdelijke tentoonstelling

Brecht Evens. We kunnen eender waarheen.
t/m 16 januari 2022

Met een sfeervolle scenografie, dansende personages en geometrische doolhoven ontdek je alles over deze Belgische illustrator. Maar achter de schijnbare speelse composities en verhalen schuilen diepere thema's, zoals hoe je je in een massa toch eenzaam en kwetsbaar kan voelen. Een bezoek aan deze expo is een unieke kans om de originelen van Evens' bestaand én nieuw werk te ontdekken.

Individuele tarieven

 • TARIEVEN

  + 26 jaar: € 5
  18-26 jaar: € 4
  3-17 jaar: € 2
  -3 jaar: gratis
  Bon HasPas: gratis

  KORTINGSTARIEVEN

  European Youth Card: € 4
  Lerarenkaart: € 4
  Kansentarief (UiTPAS met kansentarief Hasselaren / fonds VRIJUIT): € 0,80

  Opgelet! Enkel met een UiTPAS met kansentarief Hasselaren heb je recht op een korting. Heb je een gewone UiTPAS? Dan kan je punten sparen voor een leuke verrassing.

Groepstarieven

 • € 2 p.p. voor <18 jaar en scholen (>10 pers.) Gids: € 40
  € 3 p.p. voor andere groepen (>10 pers.) Gids: € 40

Faciliteiten

Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Vergaderzalen 20 – 50 personen