Stap binnen in een wereld vol woord en beeld en ga op ontdekkingsreis. In elke kamer is er iets te beleven voor jong en oud. Een wonderkamer met kijkkastjes vol verhalen, een sprookjeskamer in papier-maché en tijdelijke expo’s met werk van illustratoren uit binnen- en buitenland.

Permanente tentoonstellingen:

Welke straffe verhalen schuilen er achter de voorwerpen in de Wonderkamer? Ga op Ontdekkingsreis met jeugdschrijvers en -illustratoren! Laat jij je liever verleiden door giftige appels op gouden bordjes in de Sprookjeskamer? Of volg de weg die een boek aflegt, van de schrijver tot bij de lezer.

Tijdelijke tentoonstelling:

Diep in het bos. Het bos in prentenboeken
t/m 29 mei 2021

Hoe zien illustratoren het bos? De tentoonstelling Diep in het bos. Het bos in prentenboeken neemt je mee naar de natuur in het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp.

Verdwaal in een sfeervol bosdecor en bewonder de originele illustraties. Carll Cneut is een meesterportretschilder van dieren. In De Vuurzeevlieg verbeeldt hij aandoenlijke dierenkarakters uit de verhalen van Toon Tellegen in een geheimzinnig bos. Tom Schamp schildert zijn bos in uitbundige kleuren op echt hout. Jan De Kinder vertelt het verhaal van een grote wolf die doodsbenauwd is in het bos. Maria Dek en Anne Brouillard vertrekken vanuit hun liefde voor het bos om er een bruisende ontmoetingsplek voor dieren van te maken.

Het bos in schetsboeken

Een hele reeks illustratoren laat zich inspireren door het bos. Via hun schetsboeken krijg je een inkijk in hun creatieproces: Sassafras De Bruyn, Benjamin Leroy, Marieke Nelissen, Charlotte Peys, Sebastiaan van Doninck, Ludwig Volbeda, …

Met de klas of groep naar Villa Verbeelding? Een gids geeft een interactieve rondleiding op maat + evt. workshop.
Geldig voor groepen het hele jaar - open op afspraak - duur: 1,5 - 2 u.

Individuele tarieven

  • € 4 p.p.
    € 1 p.p. voor kaarthouders (o.a. Lerarenkaart, UiTpas Hasselt) en reservatie via VRIJUIT of Rap op Stap

Groepstarieven

  • € 2 p.p. voor <18 jaar en scholen (>10 pers.) Gids: € 40
    € 3 p.p. voor andere groepen (>10 pers.) Gids: € 40

Faciliteiten

Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Vergaderzalen 20 – 50 personen