Villa Verbeelding

Stap binnen in een wereld vol woord en beeld en ga op ontdekkingsreis. In elke kamer is er iets te beleven voor jong en oud. Een wonderkamer met kijkkastjes vol verhalen, een sprookjeskamer in papier-maché en tijdelijke expo’s met werk van illustratoren uit binnen- en buitenland.

Tentoonstellingen 2019

Uit het goede hout. De houtsnede in prentenboeken
3 feb 2019 - 8 juni 2019
Hoe gebruiken illustratoren van nu houtsnedes in hun prentenboeken? Geniet van originele houtsnedes, filmpjes en bijzondere voorwerpen. Ontdek meer over de techniek en steek zelf de handen uit de mouwen! In samenwerking met PXL-MAD School of Arts.

Op een dag, misschien... De wereld van Mélanie Rutten
19 juni 2019 - 14 sept 2019
Laat je onderdompelen in het kleurrijke universum van illustrator Mélanie Rutten. In interactieve installaties maak je kennis met een natuurvolk en hun wereld van spel, dans en dromen.

Permanente tentoonstellingen:
Welke straffe verhalen schuilen er achter de voorwerpen in de Wonderkamer? Ga op Ontdekkingsreis met jeugdschrijvers en -illustratoren! Laat jij je liever verleiden door giftige appels op gouden bordjes in de Sprookjeskamer? Of volg de weg die een boek aflegt, van de schrijver tot bij de lezer.

Met de klas of groep naar Villa Verbeelding? Een gids geeft een interactieve rondleiding op maat + evt. workshop.
Geldig voor groepen het hele jaar - open op afspraak - duur: 1,5 - 2u.

Individuele tarieven

  • € 4 p.p.
    € 1 p.p. voor kaarthouders (o.a. lerarenkaart, UiTpas Hasselt) en reservatie via Fonds Vrijetijdsparticipatie of Rap op Stap

Groepstarieven

  • € 2 p.p. voor <18 jaar en scholen (>10 pers.) Gids: € 40
    € 3 p.p. voor andere groepen (>10 pers.) Gids: € 40
Richtprijs (volwassene) € 4,-