Geleide bezoeken in Villa Verbeelding

Op zoek naar een uitstap met je klas of groep? Villa Verbeelding voorziet bij elke tentoonstelling een educatief programma met speurtochten, kijk- en doe-opdrachten (6-16 jaar) en geleide bezoeken (16+). Elke kamer van dit witte herenhuis verrast je met een andere kijk op boeken en illustraties.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden, van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor NT1-, NT2- en OKAN-groepen valt er heel wat te ontdekken. Bezoekers met gids volgen een interactieve rondleiding op maat en een creatieve workshop.

Geldig voor groepen het hele jaar, open op afspraak. Duur: 1,5-2u.
Info: www.villaverbeelding.be/educatief.

Permanente tentoonstellingen

Welke straffe verhalen schuilen er achter de voorwerpen in de Wonderkamer? Ga op Ontdekkingsreis met jeugdschrijvers en -illustratoren! Laat jij je liever verleiden door giftige appels op gouden bordjes in de Sprookjeskamer? Of volg de weg die een boek aflegt, van de schrijver tot bij de lezer.

Tentoonstellingen 2019

Uit het goede hout. De houtsnede in prentenboeken
3 feb - 8 juni 2019
Hoe gebruiken illustratoren van nu houtsnedes in hun prentenboeken? Geniet van originele houtsnedes, filmpjes en bijzondere voorwerpen. Ontdek meer over de techniek en steek zelf de handen uit de mouwen! Groepen volgen een workshop 'brikdrukken': met afvalmaterialen maak je een prachtige afdruk. Ism PXL-MAD School of Arts

Op een dag, misschien... De wereld van Mélanie Rutten
19 juni - 14 sept 2019
Duik onder in een kleurrijk universum. In interactieve installaties ontmoet je een natuurvolk en hun wereld van spel, dans en dromen. Je experimenteert met kleuren, vormen en woorden!

Meer dan 1000 nachten
6 oktober 2019 - 18 april 2020
Sprookjes zijn van overal: van iedereen en voor iedereen. En verhalen vertellen kan je leven redden. In een sfeervolle tent met kussens komen oosterse vertellingen tot leven. Met betoverende prenten van Annemarie van Haeringen, Martijn van der Linden en Geertje Aalders.

Individuele tarieven

  • € 4 p.p.
    € 1 p.p. voor kaarthouders (o.a. lerarenkaart, UiTpas Hasselt) en bij reservatie via Fonds Vrijetijdsparticipatie of Rap op Stap

Groepstarieven

  • € 2 p.p. voor <18 jaar en scholen (>10 pers.) Gids: € 40
    € 3 p.p. voor andere groepen (>10 pers.) Gids: € 40

Faciliteiten

Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Vergaderzalen 20 – 50 personen