Geleide bezoeken in Villa Verbeelding

Op zoek naar een uitstap met je klas of groep? Villa Verbeelding voorziet bij elke tentoonstelling een educatief programma met speurtochten, kijk- en doe-opdrachten (6-16 jaar) en geleide bezoeken (16+). Elke kamer van dit witte herenhuis verrast je met een andere kijk op boeken en illustraties.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden, van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor NT1-, NT2- en OKAN-groepen valt er heel wat te ontdekken. Bezoekers met gids volgen een interactieve rondleiding op maat en een creatieve workshop.

Geldig voor groepen het hele jaar, open op afspraak. Duur: 1,5-2u.
Info: www.villaverbeelding.be/educatief.

Permanente tentoonstellingen

Welke straffe verhalen schuilen er achter de voorwerpen in de Wonderkamer? Ga op Ontdekkingsreis met jeugdschrijvers en -illustratoren! Laat jij je liever verleiden door giftige appels op gouden bordjes in de Sprookjeskamer? Of volg de weg die een boek aflegt, van de schrijver tot bij de lezer.

Tijdelijke tentoonstelling

Diep in het bos. Het bos in prentenboeken
t/m 29 mei 2021

Hoe zien illustratoren het bos? De tentoonstelling Diep in het bos. Het bos in prentenboeken neemt je mee naar de natuur in het werk van vijf hedendaagse tekentalenten: Carll Cneut, Maria Dek, Jan De Kinder, Anne Brouillard en Tom Schamp.

Verdwaal in een sfeervol bos en bewonder de originele illustraties. Carll Cneut is een meesterportretschilder van dieren. In 'De Vuurzeevlieg' verbeeldt hij aandoenlijke dierenkarakters uit de verhalen van Toon Tellegen in een geheimzinnig bos. Tom Schamp schildert zijn bos in uitbundige kleuren op echt hout. Jan De Kinder vertelt het verhaal van een grote wolf die doodsbenauwd is in het bos. Maria Dek en Anne Brouillard vertrekken vanuit hun liefde voor het bos om er een bruisende ontmoetingsplek voor dieren van te maken.

Individuele tarieven

  • € 4 p.p.
    € 1 p.p. voor kaarthouders (o.a. lerarenkaart, UiTpas Hasselt) en bij reservatie via VRIJUIT of Rap op Stap

Groepstarieven

  • € 2 p.p. voor <18 jaar en scholen (>10 pers.) Gids: € 40
    € 3 p.p. voor andere groepen (>10 pers.) Gids: € 40

Faciliteiten

Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Vergaderzalen 20 – 50 personen