Geleide bezoeken in Villa Verbeelding

Villa Verbeelding is dé plek waar je moet zijn als je je leerlingen wil aansteken met de leesmicrobe! We vertrekken steeds vanuit het prachtige aanbod jeugdboeken om je klas op sleeptouw te nemen doorheen het hele museum.

Villa Verbeelding voorziet bij elke tentoonstelling een educatief programma met speurtochten, kijk- en doe-opdrachten (6-16 jaar) en geleide bezoeken (16+). Elke kamer van dit witte herenhuis verrast je met een andere kijk op boeken en illustraties.

Het aanbod is aangepast aan verschillende leeftijden, van kleuters tot leerkrachten in opleiding. Ook voor NT1-, NT2- en OKAN-groepen valt er heel wat te ontdekken.

Geldig voor groepen het hele jaar, open op afspraak. Duur: 1,5-2u.
Info: www.villaverbeelding.be/educatie2022_2023

Vaste tentoonstellingen

Hoe komt een illustratie tot stand? In de vaste expo De Illustratiekamer werp je een blik in het atelier van acht toptalenten van eigen bodem. Open de deuren van de 'illustratiekasten' en ontdek alles van de illustratoren uit De Illustratieroute.

In De ABC kamer ontdek je een uniek, geïllustreerd alfabet. 26 illustratoren uit binnen- én buitenland maakten speciaal voor Villa Verbeelding een letterillustratie. Vlij je neer in de gezellige huiskamer en kies een exemplaar uit de mooie collectie abc-boeken. Aan verschillende op maat gemaakte werkstations kan je zelf met letters experimenteren!

Tijdelijke tentoonstelling

Wolf! De wolf in illustratie
20 november 2022 t/m 4 juni 2023

Villa Verbeelding brengt in deze bijzondere expo beelden samen van gevierde illustratoren en aanstormend talent. Er zullen wolven zijn in alle soorten: vals of vriendelijk, moedig of doodsbang, speels of bloeddorstig, dom of gewoon levensecht.

In deze expo ontmoet de bezoeker de wolf in vele gedaantes: vriendelijk of wreed, als slachtoffer van de jager of zelf schietend op de jager. Wolfmensen, leeswolven, wolven op affiches of in sprookjesboeken, prentenboeken en graphic novels.

Individuele tarieven

 • TARIEVEN

  + 26 jaar: € 5
  18-26 jaar: € 4
  3-17 jaar: € 3
  -3 jaar: gratis
  Bon HasPas: gratis

  KORTINGSTARIEVEN

  European Youth Card: € 4
  Lerarenkaart: € 4
  Kansentarief (UiTPAS met kansentarief Hasselaren / fonds VRIJUIT): € 0,80

  Opgelet! Enkel met een UiTPAS met kansentarief Hasselaren heb je recht op een korting. Heb je een gewone UiTPAS? Dan kan je punten sparen voor een leuke verrassing.

Groepstarieven

 • € 3 p.p. voor <18 jaar en scholen (>10 pers.) Gids: € 50
  € 4 p.p. voor andere groepen (>10 pers.) Gids: € 50

Faciliteiten

Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Vergaderzalen 20 – 50 personen