23-10-2020

Avontuurlijk weekend met vrienden

Zo vaak hoor je vrienden zeggen: “We moeten nog eens samen op weekend gaan!” Kim, Kaatje, Ester en Ruben voegden de daad bij het woord. Ze kozen voor een weekend vol avontuurlijke uitdagingen, zonder in te boeten aan kwaliteit. Wat is een betere bestemming dan het Bourgondische en groene Limburg? Hier lees je hun ervaring.

SPEK-taculair overnachten

Ons weekend begint bij B&B Krekershof in Maaseik. B&B, dat is Bed & Breakfast toch? Nee hoor, niet hier. Uitbater Mark schudde een nieuw concept uit zijn mouw: Bed & Butler. Je hebt hier de hoeve voor jezelf inclusief je eigen butler en butcher, die ontelbaar veel heerlijkheden uit zijn koksmuts tovert. Mark is namelijk beenhouwer en kweekt zijn eigen Hongaarse Mangalica varkens. De charcuterie ’s morgens op tafel is dan ook écht van hier. Na het ontbijt verrast Mark ons met een outdoor barbecue. We genieten van een glaasje bubbels met ambachtelijke hapjes zoals bloedworst met appeltjes en het heerlijke mangalica spek. We hebben nog een drukke dag voor de boeg, tijd om richting Hamont-Achel te vertrekken.

Mark kweekt zijn eigen Hongaarse Mangalica varkens en het spek daarvan is fantastisch!

Barbecue in de tuin van het Krekershof in Maaseik

Het Wilde Westen van het noorden

Paardrijden is onze grootste passie en precies de reden waarom we zulke goede vrienden zijn. We zitten namelijk allemaal in de ruitersport, behalve Ester’s vriend Ruben. Tijd dus om hem te introduceren. Omdat wij zelf normaal jumpings of dressuur rijden waar alles doorgaans redelijk stijf en in de plooi is, kozen we voor iets helemaal anders: The Flaming Star Ranch in Hamont-Achel. Hier gaan we voor een buitenrit ‘Western Style’ met echte Amerikaanse paarden. Omdat Ruben als beginner een buitenrit nog niet ziet zitten, kiest hij voor privéles. Hij krijgt een cap en cowboyboots van de manage en leert bijzonder snel. “Dit wil ik vaker zien”, lacht Ester.

Jongen en meisje zadelen paard op in Flaming Star Ranch in Hamont-Achel

We rijden echt diep door het water en onze laarzen worden helemaal nat. We krijgen zelfs water in ons gezicht. Dat was echt heel leuk!

Nu is het aan ons. We springen in ons Westernzadel en galopperen richting de bossen van Hamont-Achel met Jos, onze begeleider. Wat is dit zalig! Gewoon de teugels helemaal los en genieten van de omgeving. Als afsluiter rijden we door een beekje op onze route. Onze laarzen worden helemaal nat en het water spettert alle kanten uit. Dit was écht een unieke ervaring. Eenmaal terug op de manage plannen we al meteen ons volgende bezoek!

Op buitenrit op het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk

Voorzichtig op de baan he!

Dit weekend is er één van grenzen verleggen. Ruben krijgen we voor het eerst op een paard in plaats van op ‘zijn paard’ en nu is het aan Kim. Een jaar geleden had ze een auto-ongeval en die angst is gebleven. Als vrienden vinden we dat erg en een rijvaardigheidstraining bij ProMove lijkt dé manier om haar van haar angst af te helpen. Na een korte introductie van Tony, onze vriendelijke instructeur, leggen we een reactiesnelheidstest af. Een keer met een dronkenmansbril, een keer met een vermoeidheidsbril. Wat een eyeopener! Na deze oefening is het tijd om het parcours op te gaan. We slippen met onze auto over het asfalt en vooral Ester, onze daredevil, is in haar nopjes. Een carrière als autocoureur zou haar niet misstaan. Door de geduldige aanpak van Tony,  durft ook Kim achter het stuur te kruipen. Wat een heldin, we zijn zo trots op haar!

Op het parcours heb ik mijn angst onder ogen durven zien en heb ik geleerd wat ik kan doen in dergelijke situaties.

renault twizy rijvaardigheidsparcours

Op de laatste overwinning

We sluiten culinair af bij hotel en restaurant Mardaga, pal tegenover het station van As. Gastheer Ludo zorgt voor een warm onthaal en onderweg naar het buitenterras vergapen we ons aan het interieur in de hal. Van de bijna psychedelische vloer tot de eindeloze collectie champagnekurken en foto’s aan de muur. Eenmaal geïnstalleerd in de grote, groene tuin genieten we met een heerlijk glas wijn van de laatste avondzon. Het zonnetje zegt ons vaarwel en onze maag vertelt ons dat het tijd is om te eten. We schuiven binnen aan tafel kunnen kiezen uit een heerlijk lams- of visgerecht. Kaatje, normaal geen viseter, verlegt ook haar grens en gaat voor het visgerecht. Met een goedkeurende blik klinken we op een dubbel en dik geslaagd weekend.

 Wil je je uitleven, dan moet je in Limburg zijn. Culinair én avontuurlijk.

vriendengroep aan tafel maken selfie