24-11-2023

Kerstmarkten en winterbars in Limburg

Goed ingeduffeld. Een dampende chocomelk of glühwein. Sfeervolle kerstmarkten en winterse bars. De gloed van talloze lichtjes bijna voelen op je huid. Limburg is klaar voor de kou. Kom jij ook genieten?

Rondstruinen op kerstmarkten

Het Hasseltse Winterland tovert het Kolonel Dusartplein nog tot 7 januari 2024 om tot één groot winterdorp. Een overdekte schaatsbaan, reuzenrad, kerstmarkt en een waaier aan drank- en eetgelegenheden zorgen voor onvergetelijke momenten. Vanaf 9 december breng je er zelfs de Kerstman een bezoekje in zijn eigen huis!

In Genk stap je vanaf 8 december in een WinterWonderland. De schaatsbaan is iedere dag geopend. Op het open binnenplein staat een carrousel en een verlichte wintertoren waarrond je gezellig kan eten en drinken. 

Truiense Nostalgie neemt je helemaal mee in de kerstsfeer met Kerst rond de Markt, een kerstbomendoolhof en een schaatsbaan ín een kerk. Place to be vanaf 9 december is Sint-Truiden.

Tongeren biedt als alternatief voor de traditionele ijspiste een rolschaatsbaan op het Stadhuisplein. Kerstchalets en een bijzondere lichtprojectie op de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek maken van de Grote Markt een magische plek!

sfeervolle kerstmarkt met lichtjes

In het kerstdorp van Zonhoven kan je op de kerstmarkt terecht voor de mooiste kerstgeschenken en lekkere hapjes of drankjes.

Ice, ice maybe: plezier op schaatsen

Toon je graag je kunsten op de schaatsbaan? Limburg biedt ook deze winter tal van mogelijkheden om je been- en lachspieren te oefenen.

Be-MINE on-ICE laat je over ijs glijden in de iconische omgeving van de oude mijngebouwen. Onder toeziend oog van de Gebroeders Van Eyck schaats je tot 7 januari 2024 op de grote ijspiste van Maaseyck on Ice.

sfeer op de schaatsbaan tijdens de kerstmarkt

't Zijn winterbar(re) tijden

Laat die donkere dagen je koude kleren niet raken en zoek de gezelligheid op in een sfeervolle winterbar!

Aan het kasteel van Wimmertingen biedt Barthuur warmte en licht in deze donkere maanden met een sfeervolle winterbar in een unieke omgeving.

Het al betoverende Terhills wordt nog magischer met The Lake House in Dilsen-Stokkem.

Wellen goes Tirol met de Siwel Tiröler Hutte. Niet enkel de sfeer, maar ook het eten en drinken geeft je een Oostenrijks gevoel. 

De één pansgerechten en halve liters zijn al een feit, maar ook zal je je volledig in een oostenrijkse berghut voelen door de typische lederhosen.

De pop-up bar Winterkaai in Heusden-Zolder doordrenkt je van après-ski sfeer. Fondue, iemand?

Over fondue gesproken: in het Fonduehuis in Sint-Truiden kies je uit het uitgebreide gamma en geniet je à volonté.

kerstversiering op de kerstmarkt