24-11-2023

Kerstmarkten en winterbars in Limburg

Goed ingeduffeld. Een dampende chocomelk of glühwein. Sfeervolle kerstmarkten en winterse bars. De gloed van talloze lichtjes bijna voelen op je huid. Limburg is klaar voor de kou. Kom jij ook genieten?

Rondstruinen op kerstmarkten

Het Hasseltse Winterland tovert het Kolonel Dusartplein nog tot 7 januari 2024 om tot één groot winterdorp. Een overdekte schaatsbaan, reuzenrad, kerstmarkt en een waaier aan drank- en eetgelegenheden zorgen voor onvergetelijke momenten. Vanaf 9 december breng je er zelfs de Kerstman een bezoekje in zijn eigen huis!

Kom op 16 december naar de KerstMerwt. Op deze speciale editie van de boerenmarkt koop je allerlei lekkernijen voor de op de feesttafel en originele geschenken.

In Genk stap je vanaf 8 december in een WinterWonderland. De schaatsbaan is iedere dag geopend. Op het open binnenplein staat een carrousel en een verlichte wintertoren waarrond je gezellig kan eten en drinken. 

Truiense Nostalgie neemt je helemaal mee in de kerstsfeer met Kerst rond de Markt, een kerstbomendoolhof en een schaatsbaan ín een kerk. Place to be vanaf 9 december is Sint-Truiden.

Koersel Kerst belooft een fijn kerstfeest op zaterdag 16 en zondag 17 december met een kerstmarkt, optredens en animatie.

Tongeren biedt als alternatief voor de traditionele ijspiste een rolschaatsbaan op het Stadhuisplein. Kerstchalets en een bijzondere lichtprojectie op de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek maken van de Grote Markt een magische plek!

sfeervolle kerstmarkt met lichtjes

In Neeroeteren (Maaseik) bezoek je de gezelligste kerstmarkt van de regio voor een leuk avondje shoppen. Naast de vele marktkramen zorgen verschillende straatanimatie-acts voor de nodige kerstsfeer en entertainment voor jong en oud.

Op zaterdag 16 december opent het kerstdorp op het Marktplein van Peer haar deuren en kan terecht in de gezellige kerstchalets voor ambiance.

In het kerstdorp van Zonhoven kan je op de kerstmarkt terecht voor de mooiste kerstgeschenken en lekkere hapjes of drankjes.

Ice, ice maybe: plezier op schaatsen

Toon je graag je kunsten op de schaatsbaan? Limburg biedt ook deze winter tal van mogelijkheden om je been- en lachspieren te oefenen.

Be-MINE on-ICE laat je over ijs glijden in de iconische omgeving van de oude mijngebouwen. Onder toeziend oog van de Gebroeders Van Eyck schaats je tot 7 januari 2024 op de grote ijspiste van Maaseyck on Ice.

sfeer op de schaatsbaan tijdens de kerstmarkt

't Zijn winterbar(re) tijden

Laat die donkere dagen je koude kleren niet raken en zoek de gezelligheid op in een sfeervolle winterbar!

In de Winterbar van 't Huis Zonder Naam in Borgloon geniet je van spijs, drank en warmte in complete kerstsfeer, met een prachtig uitzicht op het dierenpark.

Aan het kasteel van Wimmertingen biedt Barthuur warmte en licht in deze donkere maanden met een sfeervolle winterbar in een unieke omgeving.

Het al betoverende Terhills wordt nog magischer met The Lake House in Dilsen-Stokkem.

De pop-up bar Winterkaai in Heusden-Zolder doordrenkt je van après-ski sfeer. Fondue, iemand?

Over fondue gesproken: in het Fonduehuis in Sint-Truiden kies je uit het uitgebreide gamma en geniet je à volonté.

kerstversiering op de kerstmarkt