12-10-2022

Halloween in Limburg

Het is weer tijd voor uitgeholde pompoenen, nepbloed en gruwel! Durf jij op griezeltocht? Hier vind je alle inspiratie om van Halloween een waar horrorfeest te maken. No tricks, only treats.

Voor de durvers

Waag je in de Limburgse bossen met Halloween!

Maakt het idee van een horrorspektakel in een donker bos jou enthousiast? Kom dan mee Griezelen tijdens de Apocalyps op maandag 31 oktober en laat je de stuipen op het lijf jagen tijdens een wandeling tussen de bomen van Domein Kiewit. Vertrek is mogelijk tussen 18u en 21u30. Na een uur huiveren en gillen breng je je hartslag weer tot rust met een lekkere pompoensoep of hotdog bij het kampvuur. 

Let op: kinderen zijn welkom voor de wandeling tussen 18u en 19u. Daarna is deze griezeltocht niet meer geschikt voor jonge kinderen en gevoelige zieltjes.

In de Notelarestraat in Wellen wordt Halloween dit jaar tot een hoger niveau getild. Volgens een lokale legende lag daar in de 19de eeuw een beruchte instelling, waar de meest gestoorde patiënten van het land werden opgesloten. Op maandag 31 oktober gaan de deuren voor één avond weer open.. Raap al je moed bijeen en stap binnen bij Spookhuis Welsi

Hopelijk stap je er ook weer uit.

Voor de kleinsten

Op woensdag 26 oktober viert Anna Halloween! Wil jij ook mee luisteren naar het verhaal en samen een toverstaf knutselen? Kom om 15.00 u. naar Kapelstraat 10 in Hasselt voor een griezelfeest met heksje Anna! 

Vier Halloween met de kleinsten in Limburg!

Help! Lyda de Langepaarseneuzenheks is haar bezemsteel kwijt! Iemand in kasteelbrouwerij Terdolen heeft hem gestolen. Samen met Kerel en Merel achterhaalt ze een gouden tip: het antwoord ligt in het Doolbos. Durf jij ze te vergezellen op deze Halloween wandelzoektocht? Afspraak deze herfstvakantie aan Eikendreef 21 in Houthalen-Helchteren!

Zin in een kindvriendelijke Halloween wandeling? Dat kan op zondag 30 oktober in Bree! Verkleden mag, amuseren moet. Bovendien maakt iedere deelnemer kans op een prijs. Wandel je warm en hou je achteraf op temperatuur met een kom soep, warme choco of glühwein. Start aan de Watertorenstraat 16.

Voor de liefhebbers

Wie fan is van Halloween en wandelingen, kan die lust in Limburg tot-op-het-botvieren! Met een groep vrienden, collega’s of met familie, samen gezellig griezelen is altijd leuk. Op zaterdag 22 oktober is er de Halloweenhappening Diepenbeek. Sluit aan bij een spannende tocht door Rooierheide, geniet van een smakelijk hapje en drankje in het Halloweendorp en sluit de avond af met een plezante trick-or-treat-wandeling in de buurt.

Pas op voor spoken deze Halloween!

Wie bang is van geesten blijft op zaterdag 29 oktober best ver uit de buurt van het Prinsenhof. Tijdens de Halloweentocht Kuringen gaan de lichten van de burcht uit en komen de voormalige bewoners weer even tot leven. Tussen 16.00 en 17.00 u. kan je deelnemen aan de kindvriendelijke wandeltocht, daarna wordt het wat.. uitdagender. Wil je wel de geesten maar niet de gezelligheid overslaan? Je bent de hele avond welkom op het themaplein aan de jeugdlokalen, waar muziek en versnaperingen je al dat griezelen snel doen vergeten.

Wie dol is op spookachtige tochten door donkere bossen en velden, kan op 29 oktober het hart ophalen tijdens de Halloweentocht Heers. Griezels en gruwels wachten er vol ongeduld (en honger) op jullie passage.. Van 18.00 tot 19.00 u. is de wandeling extra kindvriendelijk. Daarna is niemand meer veilig!

Wie zich graag laat verbazen vind je op 29 en 30 oktober vast in het Hof van de Deken in Bree, voor het fantastische Halloweenspektakel Noche De Los Muertos. De creatievelingen van Samaritan Musical Productions nemen het stadscentrum in voor een wervelend Mexicaans Feest van de Dood. Laat de grenzen met het hiernamaals vervagen en versier doodskoppen om de geesten te verwelkomen. Griezelen was nog nooit zo kleurrijk!

Enge trap in een donker bos

Wie niet uitgewandeld raakt, kan op zondag 30 oktober terecht in Borgloon voor de donkere wandeling. Er valt immers heel wat te ontdekken over de natuur na zonsondergang. De tocht vertrekt om 18.00 u. aan de feeërieke Kapel van Helshoven. Onderweg kom je heel wat te weten over heksen en duivels en hoe onze voorouders Halloween vierden. Na afloop warm je weer op met een dampende tas soep.