02-02-2023

20x smullen van pannenkoeken in Limburg

Ben je op zoek naar een plek waar je lekkere pannenkoeken kan eten? Als afsluiter van een dagje weg met de kinderen of na een stevige wandeltocht door de Limburgse natuur is deze zoete lekkernij de spreekwoordelijke kerst op de taart … of kriek op de pannenkoek. We tippen jou 20 pannenkoekencafés en -restaurants in de regio.

Waar pannenkoeken eten in Hasselt?

Na een bezoek aan het Hasseltse stadscentrum is het Theatercafé de plek waar je heerlijke pannenkoeken kan eten. Gelegen in het stadspark geniet je toch van wat rust en groen midden in de provinciehoofdstad. Bij goed weer gebeurt dat zelfs op het terras. De piratenboot en andere speeltuigen houden de kinderen wel even bezig.

Gezellig eten in Het Theatercafé in Hasselt

Meer richting de stadsrand zorgt domein Kiewit voor de ideale gezins- of wandeluitstap. Wandelroutes van verschillende afstanden brengen je tot in Bokrijk en weer terug. Kinderen ravotten in de speeltuin en leren de dieren van de kinderboerderij kennen. En de pannenkoeken? Die vind je in Taverne Koe-vert.

Waar pannenkoeken eten in Genk?

Vlakbij C-mine, in de welgekende Vennestraat, baten Thomas en Eline koffie- en eethuis Gepetto uit. Op het verwarmde terras geniet je ook in de winter van een pannenkoek, geflankeerd door een koffietje of warme chocolademelk.

Een paar kilometer verderop zijn ze bij ijssalon Ijsmeesters niet alleen meester in het draaien van het beste huisbereide ijs, ook verrukkelijke pannenkoeken staan op de menukaart.

Wandelen en pannenkoeken eten, de perfecte combinatie

Een wandeling door de Limburgse natuur afsluiten met een pannenkoek, dat klinkt toch als een meer dan geslaagde daguitstap. We helpen je op weg.

Het Nationaal Park Hoge Kempen is met zijn 12.000 ha aan unieke natuur een waar wandelwalhalla. En gelukkig vind je ook hier voldoende plekken waar ze de gewilde zoete snack serveren. Op amper twee kilometer van de hoofdtoegangspoort Terhills bakken ze in Huize Jammeties verse pannenkoeken. Trammelant in Maaseik ligt perfect tussen de natuurgebieden Bergerven en Duinengordel in. Dat betekent dubbel zoveel natuur om uit te kiezen. En na een wandeling door Thorpark of de Ophovenderheide stil je jouw zoete honger in de Tievis Bistro.

Pannenkoeken eten in ijssalon Huize Jammeties in Maasmechelen

In Kinrooi wandel je door het natuurgebied Zig en Goort voordat je de benen onder tafel steekt bij brasserie en ijssalon ’t Stampertje. Na het beklimmen van de mijnterrils van Beringen heb je zoveel calorieën verbrandt, dat een zoete zonde heus wel mag. Rep je daarvoor naar Taverne De Mijnwinning of naar ’t Kasteeltje.

In de fruitstreek Haspengouw probeer je best eens een pannenkoek met vers fruit of lokale stroop uit. Heerlijk!  Sluit een mooie boswandeling doorheen het domein van Nieuwenhoven af in het gezellige ’t Kelshof. In hartje Bilzen schuiven zoetekauwen in de namiddag aan tafel in Chopin/M37. Een stop bij Fragola is dan weer de perfecte afsluiter na een wandeling door het Bellevuebos in Kortessem.

De Teut is vooral populair in augustus en september vanwege de uitgestrekte heidevelden die dan bloeien, ook de rest van het jaar is is dit prachtige natuurgebied de moeite waard. Op een boogscheut ligt Taverne Relax en dat is exact het enige wat je hoeft te doen: relaxen.

Zak je helemaal af naar de Voerstreek om te gaan wandelen? Doe je tegoed aan de verse pannenkoeken van ’t Bakhuis.

Pannenkoekenpauze met de fiets

Na of tijdens je fietstocht doet het deugd om te pauzeren met wat lekkers voor je neus. Fiets je in Bilzen tussen knooppunt 66 en 67, dan fiets je ergens halverwege pal langs De Hartenberg. In het centrum van Tongeren kan je tussen knooppunt 107 en 111 terecht in Den Ambi. Meteen een goede uitvalsbasis om de historische stadskern te verkennen.

Een stapel lekkere pannenkoeken

Neem knooppunt 122 in Kortessem op in je route om aan De Weyer te passeren. In de namiddag kan je hier terecht voor een pannenkoek. Op het binnenplein van domein Bovy in Heusden-Zolder ligt bistro Bovy, ergens tussen knooppunt 301 en 302 . Heb je nog tijd over? Het domein telt een paar wandelroutes waarop je die fietsbenen even kan strekken.

Honger gekregen tussen knooppunt 186 en 359 in Sint-Truiden? Sla af richting brasserie l’O de Vie. Hier stel je zelf je pannenkoek met verschillende garnituren samen.