01-09-2021

Een dag kastelen spotten in Heers

Helemaal in het zuiden van Limburg, tegen de Waalse grens, vind je het charmante Heers. Het decor hier bestaat uit holle wegen, weidse vergezichten, kastelen en kapelletjes. Én lekker eten!

11u // Kasteel van Heers

Start de dag op een prachtige locatie die nog niet zo gekend is bij het grote publiek: het Kasteel van Heers. De Verborgen Moois-wandeling neemt je vanuit het centrum van Heers mee op een tocht van 2,5 km. Eerst richting de Sint-Martinuskerk vanwaar je het kerkenpad volgt naar het kasteel. Dit pad werd aangelegd door de vroegere kasteelheren zodat zij een privé-toegang hadden tot de kerk. Je wandelt verder door het park van waaruit je mooie (en Instagrammable) foto’s kan maken van dit bijzondere kasteel.

Verborgen Moois Kasteel van Heers

14u // Plantenfestival Hex

We hoppen van het ene kasteel naar het andere. In de namiddag is kasteel Hex aan de beurt, een van de mooiste en best bewaarde landgoederen in België, dat bekendstaat om de mooie tuinen, de collectie historische rozen en de moestuin met oude groente- en fruitsoorten. Elk jaar in juni en september vinden de 'Open tuin- en plantendagen' plaats in de tuinen en het park van het domein. Liefhebbers van flora, haal je hart op! Plantenkwekers en tuinspecialisten geven uitleg over verschillenden soorten planten, struiken en bloemen, de ene al wat zeldzamer dan de andere. Laat je inspireren door de vele demonstraties, tentoonstellingen en begeleide wandelingen. De volgende editie staat gepland van 2 tot 4 juni 2023.

Kasteel van Hex in Heers

19u // Tafelen in Table'O

Na een dag in de buitenlucht, steek je de benen onder tafel in toprestaurant Table’O. Het is Jong Keukengeweld-chef Mitchell Merola die hier voor het eten zorgt. Met een finaleplek in het programma Mijn Restaurant en een 13/20 door Gault Millau weet je dat je goed zit voor een heerlijk diner. Mitchel en partner Daniela zorgen voor een gastvrije ontvangst en een gevulde buik. De keuken? Klassiek met een twist. Eet smakelijk!

Tip: Table’O herbergt ook een B&B. Moest je van je dagje een weekend willen maken!