01-08-2023

De beste grillrestaurants

De zomer is het seizoen van barbecueën, en dat kunnen ze bij deze vier adresjes. Dit zijn grillen waar je het hele jaar door graag aan toegeeft, daar steken we onze hand voor in ’t vuur!

De Molen Grill

In het hart van Genk, aan de rand van het schilderachtige Molenvijverpark en gevestigd in de oude Dorpermolen, brandt het vuur van grillroom De Molen. Naast ontzettend gezellig en nostalgisch, is dit restaurant een waar paradijs voor de vleesliefhebber. Zet je tanden in een sappige filet pur, een verrukkelijke entrecote, smakelijke brochettes of een malse chateaubriand. Elk stuk wordt gegrild boven Haspengouws fruithout, dat het vlees die extra toets geeft waar je ongetwijfeld voor terug komt. Of is dat voor de handgesneden frietjes, gebakken in ossenwit? Bij mooi weer kunnen nog eens 70 personen genieten van het meesterschap uit de grillroom op het ruime, lommerrijke terras.

Waar: Molenstraat 81 in Genk
Wanneer: Elke dag open van 17.30 tot 22 u., op vrijdag en zondag ook van 12 tot 14.30 u.

De Molen Grill in Genk

BØF

Bij BØF wordt die goddelijke geur van de grill werkelijkheid op je bord. Bijna alles gaat hier op het sissende rooster. De Argentijnse grill is het pronkstuk van de open keuken, waar chef en eigenaar Yves met vuur zijn passie uitoefent. Elke gast wordt hier in een warme, huiselijk sfeer ontvangen. Vleesliefhebbers, vegetariërs en veganisten krijgen allemaal een plekje aan tafel. De vele lovende recensies van gasten liegen er niet om. BØF serveert kwaliteit en gastvrijheid in een uniek sharing concept, dat eerder dit jaar bekroond werd tot beste van Vlaanderen.

Waar: Grote Markt 31 in Tongeren
Wanneer: Op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 17 tot 21u., op zondag van 12 tot 20 u.

Een prachtig stuk vlees bij BØF in Tongeren

Gloria Grill

Klein van omvang, groots in sfeer. Dat is Gloria Grill, waar Nele, Dominic en hun team elke gast een onvergetelijk tafelmoment bezorgen met eerlijke, dagverse bereidingen. De weg tussen boer en bord wordt zo kort mogelijk gehouden, met respect voor dier en natuur. Dat proef je in het exclusieve lichtgerijpte vlees. Ook vis en groenten passeren de gloeiende kolen in de Kamado Joe Barbecue voor tan lines waar wij blij van worden! Dankzij het uitgebreide wijnassortiment maak je de maaltijd helemaal af. De open keuken nodigt je uit om voor te proeven met je ogen, terwijl de Kamado’s een zalige warmte en heerlijk grillaroma afgeven. Houd er rekening mee dat onze toewijding aan de korte keten, onze voorraad licht beperkt.

Waar: Zoutbrugstraat 8 in Herk-de-Stad
Wanneer: van donderdag t.e.m. maandag van 17 tot 22 u.

Heerlijk vlees op de grill bij Gloria Grill in Herk-de-Stad

Bontà

Met als betekenis 'heerlijkheid' en 'goedheid' in het Italiaans, belichaamt de naam Bontà precies waar dit restaurant voor staat. Hier ervaar je vlees van absolute topkwaliteit, geserveerd in een ongeëvenaarde ambiance. Terwijl een live DJ-set zorgt voor de perfecte soundtrack, kun jij je favoriete stukje vlees uitkiezen bij de centraal geplaatste koelcel. Ware culinaire kunstenaars geven het de ideale cuisson en een smaakdimensie die alleen een open vuur kan bieden. Intussen geniet je van papillenprikkelende cocktails in een levendige en sfeervolle setting. Bontà maak van een avondje uiteten een ware dining experience.

Waar: Gouverneur Verwilghensingel 70 in Hasselt
Wanneer: van maandag t.e.m. vrijdag van 18 tot 22 u, op zaterdag tot 23 u. Donderdag en vrijdag ook open van 12 tot 14 u.

Vanuit de lounge kijk je op het vlees in de centrale koelcel van Bontà in Hasselt