01-04-2023

7 adresjes voor een culinair verblijf

Slapen en eten zijn basisbehoeften. Stel je nu eens een plek voor waar je beide kan combineren, op kwalitatief hoogstaand niveau. Heb je er één? Wij geven er zeven! Zeven toplocaties waar je na een avond van culinaire verwennerij in een prinsheerlijk bed kan slapen. Dromen hoeft nu even niet.

Landgoed Altenbroek

heerlijk culinair logeren bij Landgoed Altenbroek

Al bij aankomst begrijp je waarom Landgoed Altenbroek ‘de parel van de Voerstreek’ wordt genoemd. De veertiende-eeuwse kasteelhoeve is een prachtig decor voor een verblijf vol tijdloze elegantie en bescheiden luxe die je ook terugvindt in het restaurant. Bij chef Lucas Keijdener stroomt gastronomie in zijn bloed, dankzij vader en grootmoeder die beiden in een sterrenzaak stonden. Zijn broer Paul en zus Claudine maken als souschef en sommelier het team compleet. Geniet van de klassieke Franse keuken met een moderne twist én van de natuurrijke omgeving. Een overnachting in één van de prachtige kamers is de kers op de slagroom op de taart.

Bloonwinning

Het stijlvolle restaurant van Bloonwinning

Langs de authentieke toegangspoort betreed je het mooie domein van een prachtig gerestaureerde vierkantshoeve. Een oase van rust, dat is Bloonwinning. Van dinsdag- tot zaterdagavond word je hier hartelijk ontvangen in het restaurant voor een heerlijk drie- of viergangenmenu van lokaal gekweekte producten met keuze tussen vis en vlees. Alles is kraakvers. De gerechten uit de verfijnde keuken komen vergezeld van lokale wijnen en bier. Deze B&B beschikt bovendien over zes kamers waarvan twee luxevertrekken, ideaal om te ontspannen en na te genieten van het hemelse diner. In de zomer kan je hier tijdens een wandel- of fietstocht komen genieten op het zomerterras.

Vous lé Vous

seizoensgebonden gerechten bij Vous lé Vous

Al sinds 2006 serveert chef Giovanni Oosters van Vous lé Vous een kwalitatieve, streekgebonden keuken met een voorliefde voor groenten en kruiden uit eigen tuin. Heerlijk buiten genieten van culinaire verwondering, doe je in de zomer op het binnenterras tussen de eetbare rozen. Elke maand wordt het zesgangenmenu puur natuur aangepast volgens de seizoenen. Wil je er een culinair weekend van maken? Laat je verwennen met drie gangen op vrijdag en zes gangen op zaterdag. Op donderdagen is Vous lé Vous geregeld extra geopend voor culi’s en smulpapen. Zo geniet je tijdens de zomermaanden iedere donderdag van vijf gangen, apéro tot koffie, aan 99 euro.

Hoeve Roosbeek

smaakvolle keuken met pure streekproducten bij Hoeve Roosbeek

Bij Hoeve Roosbeek draait alles om lekker eten en genieten van een smaakvolle keuken met pure streekproducten. Chef-kok Wouter Van Hoof bereidt heerlijke gerechten die zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen zijn. Dineren is hier een totaalbeleving die wordt ingezet met een prikkelend aperitief bij het haardvuur in de winter en op het terras in de zomer. Daarna neem je plaats aan een stijlvol gedekte tafel met zicht op de open keuken. De hoogwaardige gerechten met seizoenproducten, de gastvrije sfeer en de attente bediening werden door Gault&Millau reeds terecht beloond met een 13,5/20. Combineer het verrukkelijke diner met een verblijf in één van de comfortabele en sfeervolle kamers en je beleeft een onvergetelijke culinaire verwenervaring in een prachtig kader.

Hotel-Brasserie l'O de Vie

Een mooi bordje bij Brasserie l'O de Vie

Verborgen in het vredige Velm is Hotel-Brasserie l’O de Vie een ideale plek om tot rust te komen en je volledig over te leveren aan een heerlijk culinair verblijf in Haspengouw. Je logeert er in één van de gerenoveerde kamers in het historische kasteel Peten. In de ochtend geniet je van een kakelvers ontbijtbuffet in de sfeervolle Mozaïekzaal. Voor de lunch toveren Alex Angellis en zijn team heerlijke gerechten uit de Belgische keuken op tafel in de vorm van een driegangen menu aan 14.50 euro per persoon. Na de middag is het aangenaam verpozen op het terras, met een verfrissend drankje en uitzicht op de monumentale bomen van het kasteelpark. De kleine honger wordt gestild met een warme wafel of pannenkoek. 's Avonds geniet je van stijl- én smaakvolle gerechten in het decor van de gezellige Haardzaal.

Hoeve de Sterappel

heerlijk logeren bij Hoeve de Sterappel

Heb je zin in een verblijf met een vleugje geschiedenis, waar je in de avond met de voetjes onder tafel kan? Dan is Hoeve de Sterappel het juiste adres, gelegen op een steenworp van Ambiorix en middenin hartje Haspengouw. Tongeren is met uitstek de stad waar je proeft van het rijke verleden én van smaaksensaties in sterrenzaken en de klassieke Franse of Italiaanse keuken. Na een leerrijke en actieve dag kom je tot rust in deze mooie vierkantshoeve. Eigenaar en chef-kok Mike Droogmans, is geboren en getogen in de streek en verwent je graag met lekkere gerechten met lokale producten. Bij Hoeve de Sterappel geniet je van seizoensgebonden suggesties en verrassende menu's.

B&B Sasput

het mooie binnenplein van B&B Sasput

De rust van een groene omgeving, een hoofdstad vol cultuur en beleving, glooiende Haspengouwse vergezichten vlakbij en een hartelijke keuken, bij B&B Sasput kan je niet verliezen want hier moet je niet kiezen. Dankzij haar gunstige locatie op het hoogste punt van Hasselt kom je hier zalig ontspannen, op jouw manier. Neem de vespa of e-bike om de prachtige natuur in de streek te verkennen of ga net helemaal op in de stadsdrukte. In dit mooie kader heten Tania en Dirk je welkom thuis, van grootmoeders ontbijt tot de digestief op het terras. Geniet van gevarieerde gerechten en een selectie topwijnen in de brasserie de luxe van donderdag tot en met zondag. Daarna wacht een gedroomde nachtrust in het superieure bed van één van de suites.