07-02-2023

40x romantisch uit eten

Romantisch dineren voor Valentijn, een jubileum vieren of gewoon omdat je elkaar graag ziet. Deze restaurants en brasseries in Limburg maakt jouw date helemaal af. Aan tafel voer je de beste gesprekken. En het beste van alles: je hoeft daarna niet naar huis. Na het eten blijf je gewoon slapen.

Laat je meevoeren naar de Voerstreek

Het is gastronomisch tafelen in het authentieke kasteeldecor van Hof de Draeck*. Je begeeft je in hogere sferen boven op de berg Kommel in restaurant De Kommel*. Geniet van de verfijnde Frans-Belgische keuken met Mediterrane invloeden. In het centrum van het gezellige ’s-Gravenvoeren verwelkomt het team van brasserie Blanckthys* je van harte. Emalys* is het restaurant van hotel The King's Head Inn. Als je een bierliefhebber bent, moet je zeker eens het unieke huisbier Teuvenaer bestellen. Een bekend streekproduct uit de Voerstreek, de Voerense forel, eet je bij restaurant De Cantarel*.

Een gouwen hart in Haspengouw

In de hoofdstad van Haspengouw, Sint-Truiden, tafel je in een kasteel: het gastronomisch restaurant Aurum* in het Kasteel van Ordingen of brasserie L’O de Vie* in Kasteel Peten. In Diepenbeek ga je naar het gezellige eetcafé De Ploeg*. Als je een avondje uit eten gaat in Tongeren is taverne Den Ambi* de plaats waar je je voeten onder tafel kan schuiven. In Monte Cristo* in Hoeselt combineer je een dagje wellness, een diner en overnachting op één plek. Smul in Riemst van de typische grotchampignons in Hotel Limburgia*. Ook in Melograno* staan gerechten met streekgebonden producten op het menu.

Romantisch uit eten in restaurant Mardaga in As

Hartje Limburg: dineren in Hasselt

In restaurant Vous Lé Vous* is er altijd plaats voor een rendez-vous tussen jullie twee. Ook in het sfeervolle Pasta e Pane proef je de amore in de - al dan niet gedeelde - gerechten. Bij Bragoût* komt de liefde voor lekker eten zo naar je toe gewaaid vanuit de open keuken. 's Avonds een lekker streekgerecht en ’s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet: het kan in Brasserie de Boulevard*. De Bloonwinning combineert B&B en restaurant. In The Century* staan kreeft en oesters altijd op het menu. En je weet wat ze van oesters zeggen …

In het Maasland stroomt liefde

Liefde stroomt door ons bloed, net zoals de rivieren in het Maasland. In het fine dining restaurant Ralf Berendsen* in Lanaken vloeien de wereldwijde culinaire invloeden samen in harmonieuze creaties. In Maaseik kijk je elkaar diep in de ogen in brasserie Van Eyck* of taverne De Maaskant. In het warme interieur van brasserie De Sjeiven Dörpel* in Maaseik kruip je automatisch dichter naar elkaar toe. In Kasteel Wurfeld* geniet je in een elegant ingericht interieur van een hoogstaande keuken.

Romantisch uit eten in restaurant La Bottega in Hasselt

De warme Limburgse Kempen

Culinair eten doe je in Mardaga* in As of bij Koeckhofs* in Hamont-Achel. In De Zevensprong bereiden ze Franse, Mediterrane en streekgerechten met de grootste zorg. Brasserie Ingredi* in Bree serveert de lekkerste klassieke gerechten. Overnacht je in Hotel Stiemerheide in Genk, dan heb je de keuze uit twee gastronomische restaurants, Moonstone of De Kristalijn*. In restaurant ’t Hert komt de huiskamersfeer helemaal naar boven. Nog steeds in Genk proef je het warme zuiden in restaurant ZUID*. Schuif aan tafel langs het racecircuit van Zolder in De Pits*. Midden in de prachtige natuur van Gerhagen ligt brasserie Eikelhof. Geniet van de gezelligheid in De Watermolen* in Bocholt of De Hoogmolen in Oudsbergen. In brasserie De Klok* in Zutendaal neem je de tijd voor elkaar. In Belfleur* in Houthalen-Helchteren kies je een gerecht van de uitgebreide brasseriekaart. Bij ’T Oud Stadthuys* in Peer tafel je in een prachtig decor tijdens jullie romantische avond. In Lommel dineer je gezellig bij taverne Lommel Broek*.

* Heb je een Visit Limburgcheque cadeau gekregen? Gebruik de cheque bij alle restaurants met een *.