04-02-2022

40x romantisch uit eten

Romantisch dineren voor Valentijn, je jubileum of gewoon omdat je elkaar graag ziet. Deze restaurants en brasseries in Limburg maken jullie date helemaal af. Aan tafel voer je dan ook de beste gesprekken. En het beste van alles: na het etentje duurt het romantisch avondje langer door te blijven slapen in het hotel ervan.

Laat je meevoeren naar de Voerstreek

De liefde laat je dromen. Wie weet laat je je meevoeren naar de Voerstreek. In het authentieke kasteel van Hof de Draeck* tafel je samen aan de verfijnde gerechten. Je begeeft je in hogere sferen boven op de berg Kommel in het restaurant De Kommel met een panoramisch uitzicht. Ook dicht bij de natuur heb je brasserie Blanckthys. In Emalys drink je, naast een heerlijke maaltijd, het unieke huisbier Teuvenaer. Een ander streekproduct, de Voerense forel, eet je bij Cantarel*.

Een gouwen hart in Haspengouw

Je houdt van je partner omdat die een gouwen hart heeft. Tijd om dat te tonen door te dineren in Haspengouw. Bijvoorbeeld in de hoofdstad van Haspengouw, Sint-Truiden, waar je tafelt in een kasteel bij zowel Aurum als L’O de Vie. In Diepenbeek ga je uit eten in het gezellige eetkaffee De Ploeg*. Als je een avondje uit gaat in Tongeren is Ambiotel de plaats waar je je voeten onder tafel kan schuiven. Wil je eerder een dagje wellness combineren met een etentje? Dan is Monte Cristo in Hoeselt de beste keuze voor jou. In Riemst kan het niet anders dan dat je smult van de typische grotchampignons in Limburgia. Ook in Melograno schotelen ze je graag gerechten met streekgebonden producten voor.

Romantisch uit eten in restaurant Mardaga in As

Hartje Limburg: Hasselt en omgeving

In het hartje van Limburg gaat eten rechtstreeks naar je hart. Bij Vous lé Vous* is er altijd plaats voor een rendez-vous tussen jullie twee. Ook in het sfeervolle Pasta e Pane proef je de amore in de - al dan niet gedeelde - gerechten. Bij Bragoût* komt de liefde zo naar je toe vanuit de open keuken. ’s Ochtends ontbijt je samen met je partner bij De Boulevard. Bij The Century* staan kreeft en oesters altijd op het menu. En je weet wat ze van oesters zeggen…

In het Maasland stroomt liefde

Liefde stroomt door ons bloed, net zoals de rivieren in het Maasland. In Ralf Berendsen vloeien de wereldwijde culinaire invloeden samen in harmonieuze creaties in Lanaken. Ook in Dilsen-Stokkem slurp je zo de zelfgemaakte pasta naar binnen bij Au nom de Dieu*. In Maaseik heb je brasserie Van Eyck en De Maaskant waar je elkaar bij een heerlijk diner in de ogen kan kijken. In het warme interieur van De Sjeiven Dörpel* in Maaseik kruip je automatisch dichter naar elkaar toe. Datzelfde geldt ook als je gaat tafelen in Kasteel Wurfeld.

Romantisch uit eten in restaurant La Bottega in Hasselt

Limburgse Kempen, Limburgse geliefden

(Limburgse) geliefden zijn altijd geliefd in de Limburgse Kempen. Culinair eten doe je in Mardaga* in As of bij Koeckhofs* in Hamont-Achel. In die laatste stad maakt je hart ook sprongetjes in De Zevensprong. Je partner zal niet de enige zijn die je toelacht tijdens jullie avondje uit, ook het personeel van Ingredi* in Bree bedient je met een glimlach. Bij hotel Stiemerheide in Genk kies je tussen twee gastronomische restaurants, Corneille of De Kristalijn. Toch nog te weinig keuze? Een andere optie is ’t Hert waar de huiskamersfeer helemaal naar boven komt. Bij Gusto in Genk en De Pits* in Heusden-Zolder voelen trendy koppels zich dan weer helemaal thuis. In het Genkse restaurant ZUID* kan het al eens zijn dat je het heter begint te krijgen. Van de zuiderse gerechten uiteraard… Om af te koelen, kan je een duik nemen in de wellness voor of na een gevulde buik bij Eikelhof in Tessenderlo. Een beetje wind komt naar je toe vanuit de molen van De Watermolen* in Bocholt of De Hoogmolen in Oudsbergen. In brasserie De Klok in Zutendaal gaat de tijd dan weer snel voorbij. Twee vliegen in één klap als je een roos wil geven én wil gaan dineren bij Belfleur* in Houthalen-Helchteren. Bij ’T Oud Stadthuys* in Peer tafel je in een prachtig decor tijdens jullie romantische avond. In Lommel dineer je gezellig bij Lommel Broek*.

Heb je een Visit Limburgcheque cadeau gekregen? Gebruik de cheque bij alle restaurants met een *.