08-09-2020

Een dag in Tongeren

Een daguitstap in Tongeren vul je met snuisteren tussen antiek, bijzonder eten en een flinke portie cultuur.

Een daguitstap naar de eerste stad van België: dat is snuisteren tussen antiek, bijzonder eten en een flinke portie cultuur. In Tongeren spreken de stoere Ambiorix en de Romeinse erfenis tot je verbeelding. De vele toprestaurants tonen dat Limburgers ware Bourgondiërs zijn.

8u30 // Antieke vondsten

Elke zondagmorgen palmt de antiekmarkt de volledige binnenstad in. Het is veruit de grootste en best bezochte markt van de Benelux. Zelfs schattenjagers uit het buitenland trekken hiervoor in alle vroegte naar Tongeren. Meer dan 40 antiekwinkels en 350 standhouders stallen hun waren uit: van waardevolle curiositeiten, leuke vintage en eeuwenoud antiek. Erg leuk om in rond te neuzen.

Praktisch: Je vindt de antiek- en brocantemarkt iedere zondag van 7 tot 13 uur langs de Leopoldwal en Julianus.

12u00 // Culinaire topper

Restaurant Altermezzo staat voor 'bistronomie'. In deze sterrenzaak hangt de ongedwongen sfeer van een brasserie. Tijdens een zwoele zomerdag is het terras de ideale plek om van een lunch met verse seizoenproducten te genieten. Op de kaart vind je voornamelijk gerechten uit de Frans-Belgische keuken met mediterrane toetsen. Hier en daar worden de borden opgevrolijkt met een vleugje wereldkeuken.

Vlakbij het historische stadscentrum van Tongeren vind je Altermezzo, een bistronomie voor fijnproevers.

14u15 // Reis naar het verleden

Het Gallo-Romeins Museum vertelt het verhaal van de mens beginnend bij de prehistorie tot aan het einde van de Romeinse tijd. Hoe leefden men? Wat aten de Romeinen? Hoe zag een dag van de doorsnee Neanderthaler eruit? Je komt het te weten aan de hand van levensechte figuren, prachtige maquettes en leerrijke filmpjes.

Bij een daguitstap naar Tongeren mag een bezoek aan het Gallo-Romeins museum niet ontbreken.

Ook zin in een daguitstap naar Tongeren? Check visittongeren.be