01-04-2022

Zo spendeer je een dag in Beringen samen met je kinderen

Wil je een dag naar Beringen, maar is er nog de vraag of je de kinderen beter thuis laat? Nee, tuurlijk niet! Daar waar de mijnsite centraal staat, is iedereen voor de kleinsten paraat. Zowel onder de grond als bovenop de berg sta je versteld.

11u00 // Start onder de grond

Nadat je ontwaakt bent, ga je direct terug in het donker. In het Mijnmuseum treed je zo in het spoor van een mijnwerker. Wie leert je het allemaal beter dan een echte ex-mijnwerker zelf? Hij vertelt jou alles over het boeiende mijnverleden en hoe ze ondergronds te werk gingen. Vervolgens vullen de kinderen het gratis opdrachtenboekje in bij de negen zalen in het museum. Achteraf drink je een Koolputtersbiertje op de plek waar vroeger de mijnwerkers melk dronken om stoflongen te voorkomen.

Mijnmuseum in Beringen

14u00 // Tsjilp tsjilp, wij fladderen mee

Spreid je vleugels en ga op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet. Fladder het gele vogeltje achterna en kom langs de mooiste plekjes op en rond be-MINE. Tijdens de speelse wandeling krijg je allerlei doe-opdrachten, raadsels en weetjes van jouw nieuwe gele vriend. Als je volgens Pierewiet alle opdrachten goed vervuld hebt, dan wacht er nog een fijne verrassing op het einde.

Praktisch: gele vleugels achterna gaan, doe je ongeveer drie km lang, met of zonder buggy. Het opdrachtenboekje haal je samen met de rugzak vol benodigdheden af aan het toeristisch onthaal van Beringen voor twee euro. Er is een aparte versie voor kleuters en voor +6-jarigen.

Op speurtocht met Pierewiet de kanariepiet in Beringen

16u30 // Op en neer op de Avonturenberg

Met Pierewiet ben je zo snel de Avonturenberg op gefladderd, dat je kinderen uiteraard nog eens naar de top van de terril willen klimmen! Met een picknick daarbij en een wijntje in de hand, heb je daar het panorama van de mijnsite voor je neus. In je ooghoeken zie je jouw kroost gibberen van plezier op het touwenparcours, de kruiptunnels en de klimmuren. Ook in het verzonken kolenplein lopen ze heen en weer tot ze niet meer kunnen. Een mooie afsluiter van de dag!

Goesting in een dagje Beringen? Check visitberingen.be voor meer inspiratie!

Avonturenberg in Beringen