01-06-2021

Een weekend in Beringen

Snorkelen, wandelen, mijnerfgoed bewonderen, bosbessen proeven, ... In Beringen is er zó veel te doen dat je soms door de de bomen de terrils niet meer ziet. Wij knutselden alvast een heerlijke weekenduitstap voor je in elkaar. Jij geen keuzestress, wij gelukkige bezoekers. Dat is een win-win!

kinderen blueberry fields

ZATERDAG

09u30 // Wandel- en speelpret

De Vallei van de Zwarte Beek verkennen met kinderen? Wandelgebied Koersels Kapelleke is de ideale startplek! Hier stap je dwars door de grote speeltuin met uitkijktoren waar je vanaf de top het typische Kempenlandschap bewondert. Zet je wandeling verder door geurende bossen en heide (bloeiperiode: augustus/september). Kies uit een route van 2,6 km, 3,5 km, 6,8 km en 7,1 km of één van de thematische wandelingen zoals het Boeboekspad en het Prikkelpad. Afsluiten doe je in Bezoekerscentrum De Watersnip, hier leer je op speelse wijze alles over de flora en fauna van het natuurgebied.

Tip: Goesting in iets lekkers? Op je wandeling vind je meer dan genoeg toffe horecazaken voor zoete en hartige lekkernijen.

Uiktijktoren recreatieoord 't Fonteintje in Beringen

13u30 // In het spoor van een mijnwerker

Kom alles te weten over het boeiende mijnverleden van de streek in het Mijnmuseum. Hoe werkten ze honderden meters onder de grond? Hoe werkten ze honderden meters onder de grond om steenkool te delven? Een ex-mijnwerker geeft antwoord op al je vragen tijdens de ondergrondsimulatie. Verken de negen zalen van het museum op eigen houtje of download hiervoor de gratis audiogids ‘Mijnmuseum’. Kinderen krijgen een gratis opdrachtenboekje mee om in te vullen. Na je museumbezoek geniet je van een Koolputtersbiertje op het terras van Café Mijnmuseum terwijl de kinderen nog wat spelen op de ruime be-MINE site.

Mijnmuseum Beringen

17u00 // Historisch overnachten

Op een historisch domein middenin het groen ligt B&B Villa Nostra. Hier geniet je in alle rust en luxe van je verblijf op wandelafstand van be-MINE. Ideaal! Gastvrouw Peggy doet er alles aan om je thuis te laten voelen en geeft je graag tips mee voor leuke fietsroutes, bezienswaardigheden, eetadresjes en hotspots in de buurt. Het ontbijt is dagelijks kraakvers en wordt met liefde geserveerd. Met een goedgevulde maag en goei goesting wandel je terug naar be-MINE voor een duik in het diepe.

B&B Villa Nostra

ZONDAG

10u00 // TODI or not TODI?

Start je zondag bij TODI op be-MINE en laat je verwonderen door de magische onderwaterwereld. In dit indoor snorkel- en duikcentrum zwem je tussen zo’n 5000 (!) tropische zoetwatervissen en unieke waterelementen. Hier kijk je echt je ogen uit, jong en oud.

Praktisch: Een snorkelbeurt duurt 2 uur, reserveren doe je best op voorhand via de website. De prijs bedraagt € 16 per persoon.

Snorkelen bij snorkel- en duikcentrum TODI op be-MINE

12u30 // Smullen tussen de vissen

Hongerke gekregen van dat snorkelen? Duik in de heerlijk gevarieerde menukaart van TODI Brasserie. Kies voor het verrassende ‘mijnmenu’ of een gezonde maaltijd van Pascale Naessens. Eten doe je met zicht op tropische vissen in het grote duikbassin. Kan je geloven dat je daar zojuist nog tussen zwom?

TODI brasserie in Beringen

14u00 // Blueberry Fields Forever

Blueberry Fields, te midden van de Vallei van de Zwarte Beek, is een prachtig stukje groen genot en de perfecte afsluiter van je weekend. Hier wandel je door 22 ha natuurpark met weides, vijvers, bossen en plantages vol heerlijke blauwe bessen. Bewegwijzerde wandelingen vertellen je het verhaal van de bosbessen en de bomen en leiden je langs de meest idyllische plekjes. Spring zeker even binnen in de 'Blueberry Shop'. Hier scoor je allerlei artisanale producten waarin de zalige blauwe bes werd verwerkt. Van confituur tot wijn.

Goesting in een weekendje Beringen? Check toerismeberingen.be voor meer inspiratie.