Mijnmuseum

Bezoek het multimediale museum, maak een exclusieve wandeling doorheen de historische mijngebouwen tijdens de Mijnzondagen en geniet van een lekker Koolputtersbiertje in ons fietscafé.

Het Mijnmuseum vertelt het verhaal van de mijnwerkers en het leven in en rond de mijn en dus ook het ontstaan van steenkool. We werken met getuigenissen, video's en geluidsfragmenten, aangevuld met een maquette die via een klank- en lichtspel de bovengrondse activiteiten duidt.

Je kan je museumbezoek aanvullen met een begeleide tocht naar de ondergrondsimulatie om 11, 13 of 15 uur, reserveren is niet nodig. Je bezoekt het museum op eigen houtje, vergezeld van onze gratis audio-tour of het gezinsprogramma 'Mijn Verhaal'. Dit uitgebreide aanbod voor gezinnen moet niet onderdoen voor die van groepen en scholen.

Van maart t.e.m. november kan je tijdens de Mijnzondagen genieten van een exclusieve kijk achter de historische muren van de betaalzaal, badzaal, lampenzaal en veel meer... Waardoor je je héél eventjes mijnwerker voelt.

Inspelend op diverse zintuigen merk je meer en meer hoe zwaar het leven vroeger was. Maar dat er gelachen werd, dat merk je ook. Vraag onze gidsen (ex-mijnwerkers) maar naar leuke anekdotes. Ze hebben er veel en genieten er van om dit te delen.

Individuele tarieven

 • Volwassenen + 18 jaar: € 6
  vanaf 6 tot 18 jaar: € 4
  Jonger dan 6 jaar: gratis
  Een bezoek aan de ondergrondsimulatie (met start om 11, 13 en 15 uur): + € 3 vanaf 6 jaar. Let op: een bezoek aan enkel de ondergrondsimulatie is niet mogelijk op de Mijnzondagen).

  Opgelet: Voor een gegidst bezoek aan de ondergrondssimulatie (elke dag mogelijk zonder reservatie om 11, 13 en 15 uur) betaal je € 3 per persoon extra.
  Let op, tijdens de mijnzondagen is een individueel bezoek aan de
  ondergrondsimulatie om 11, 13 en 15 uur niet mogelijk.

Groepstarieven

 • Volwassenen vanaf 18 jaar: € 6
  Vanaf 6 tot 18 jaar: € 4
  Jonger dan 6 jaar: gratis

  Gidsvergoeding: 15 euro (min. 10 p. en max. 20 p. per gids)
  Bezoek aan de ondergrondsimulatie inbegrepen.
  Reservatie verplicht via Toerisme Beringen om uw bezoek vast te leggen. Dit kan via +32 (0)11 42 15 52 en toerisme@beringen.be

Faciliteiten

Buggyvriendelijk
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk
Verschoningshoekje
Richtprijs (volwassene) € 6,-