01-08-2021

Een weekend in Bilzen

Eropuit in Limburg met een vriendengroep? Of even quality time met de familie? Dan is dit weekendje Bilzen jou op het lijf geschreven. Ontdek hoeveel Landcommanderij Alden Biesen te bieden heeft. Van rondritten met groene wagentjes tot mysterieuze verhalen bij avondval. Spring zondag op de fiets voor een speurtocht en geniet van een smakelijke afsluiter.

Alden Biesen tijdens Bilzen Mysteries Het Verhaal

ZATERDAG

09u00 // Op je pootjes terecht komen

Vakantiehuis De Poothoeve in Martenslinde ligt op een steenworp van Alden Biesen en is de ideale uitvalsbasis voor je weekend in Bilzen. De stijl is authentiek en landelijk, de voorzieningen allemaal modern. Ook in de tuin kom je niets te kort. Relax op het terras, speel een potje jeux de boules en kom tot rust in de sauna. Zit het weer eventjes niet mee dan amuseer je je in de speelkamer aan de voetbal- of pooltafel. Klaar om aan je weekend te beginnen? Trap met één van de voorziene fietsen richting je eerste activiteit. Deze is namelijk maar 10 minuutjes verwijderd van je slaapplek. Ideaal!

Woonkamer van Vakantiehuis de Poothoeve

10u00 // Historische parel van Bilzen

Landcommanderij Alden Biesen is een heerlijke plek om je dag te beginnen. Deze parel is er één om je tijd voor te nemen, start daarom op tijd zodat je in alle rust op verkenning kan gaan. Wandel door de grootste hoogstamboomgaard van West-Europa, droom weg bij kleurrijke bloemen in het Engelse park en waan je in de Franse tuin eventjes in Versailles.

12u00 // Zoeven door Haspengouw

Tijd om de omgeving te verkennen. Met de ‘Groene Wagentjes’ zoef je comfortabel en ecologisch door het glooiende landschap maar vooral: het is gewoon heel erg leuk! Kies uit één van de uitgestippelde routes en passeer gezellige steden, landelijke settingen, fruitige boomgaarden of mystieke kastelen. Hoe lang je cruiset, dat kies je zelf (1, 2 of 4 uur). Starten doe je aan het toeristisch onthaal op het domein. Bestel voor onderweg een picknickmand boordevol heerlijke streekproducten om je beleving helemaal af te maken of neem je eigen lunch mee.

Tip: Reserveren doe je best even op voorhand, zo ben je zeker van je wagentje en ga je zorgeloos je weekend tegemoet.

Rondrit Groene Wagentjes

22u00 // Op stap met de Heer van Biesen

Deze activiteit is permanent afgelopen. Je kan je wel nog amuseren met Bilzen Mysteries: Het Complot.

Na een korte opfrisbeurt en gezellig diner in de vakantiewoning is het tijd voor dé afsluiter. Je dag Alden Biesen is namelijk pas écht compleet met Bilzen Mysteries: ‘het Verhaal'. Wanneer de zon plaats maakt voor de maan gebeurt hier iets bijzonders. Het kasteel, goed voor 800 jaar aan geschiedenis en geheimen, komt dan tot leven en wordt omgeven door mysterie. Met een tablet in de aanslag stap je in een verhaal vol ridders, draken en dansende nimfen. De heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, kent alle geheimen van deze historische plek en neemt je mee op virtuele tijdreis door dit klank- en lichtspel.

Bilzen Mysteries: 'het Verhaal'

ZONDAG

10u00 // Speurtocht met de wagen

Klaar voor een raadselachtige dag? Stap in de auto voor een speurtocht door Hartelijk Haspengouw, een spannende speurtocht door de fruitstreek van Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren. Je cruiset langs de omliggende kerkdorpjes en het glooiende landschap. Wie de vragen goed oplost, maakt bovendien kans op een originele prijs.

12u30 // Ready, set, snack!

Sluit je weekend af met een hapje, drankje of smakelijke lunch bij het sfeervolle Deuce foods & drinks bij TC Katteberg. Vlei je neer in een chesterfield aan de openhaard of aan de gezellige bar met een lekker drankje. Voor de honger kan je terecht in de stijlvolle brasserie. Een matchke meepikken? Dat kan op het grote terras. Schol hè!

Tip: Het restaurant is perfect bereikbaar via de gezellige Bilzerse parken. Wandel van het Engelse stadspark Petry, pal in het centrum, naar park Haffman dat aansluit bij natuur- en recreatiegebied De Katteberg. Zo pik je nog wat natuur mee voor je lunch.

Goesting in een weekendje Bilzen? Check visitbilzen.be voor meer inspiratie.

Brasserie 'Deuce foods & drinks'