16-06-2021

Avontuurlijk weekend in het groene Limburg

Nog eens een weekendje herinneringen maken, dat zag Maria-Anna wel zitten. Samen met haar lief Wouter trommelt ze hun favoriete bevriend koppel Marte en Raffael op. Stilzitten doen ze niet graag, even stilstaan en genieten van het moment dan weer wel. Deze gezonde mix tussen inspanning en ontspanning vonden ze in Limburg. Lees hier hun ervaring.

Op safari in Zonhoven

Omdat ons weekend wat edge mag hebben, staat het logeertype meteen vast; we gaan kamperen! Al snel komen we terecht bij Camping Holsteenbron. Hier kiezen we voor de glamping-ervaring in een luxe safaritent met alles erop en eraan. We boeten niet in aan comfort maar beleven toch het échte kampeergevoel. Ideaal! ’s Morgens - gelukkig is er een vroeg vogeltje in ons midden – voorziet Wouter ons van de motor van de dag: een stevig ontbijt. Marte en Raffael trappen af in de natuur. Zij maken na de laatste koffiekoek een wandeling rond de rustgevende vijver op het domein. Wouter en ik, de bon vivants van het ensemble, vleien ons neer op een gezellig plekje op de camping voorzien van kussentjes, dekens en een glaasje bubbels. We gaan opzoek naar een toffe activiteit in de buurt. Het verdict? Duiken in Beringen.

Glamping in een safaritent in camping Holsteenbron in Zonhoven

Als een vis in het water 

Nadat ieders ochtendritueel er op zit verzamelen we om richting be-MINE in Beringen te karren. Omdat duiken tussen duizenden kleurrijke vissen in een levensgroot bassin wel erg exotisch en spannend klinkt, valt ons oog onmiddellijk op deze activiteit. Ook Marte en Raffael, onze partners in crime, zijn meteen enthousiast. Kiezen was wel niet makkelijk, er valt ontzettend veel te beleven op de site. Muurklimmen bij Alpamayo, op de avonturenberg’ klauteren, prachtige wandelingen maken of simpelweg genieten van een koolputtersbiertje op het terras. You name it. Maar goed, terug naar ons duikavontuur. Alvorens we van start gaan legt onze instructeur geduldig uit hoe we moeten duiken, waar we op moeten drukken en hoe we moeten ademen. Helemaal gerustgesteld wagen we ons het water in. Wat een ervaring! De meest unieke vissoorten in de zotste kleuren zwemmen pralend tussen het scheepswrak en andere decorelementen door. Zelfs Marte, toch wat nerveus voor aanvang, vindt het helemaal fantastisch en roept al meteen dat ze absoluut nog eens terugkomt.

Marte: Op de be-MINE site is immens veel te doen. Muurklimmen, de avonturenberg op gaan, wandelen of gewoon en een terrasje doen.

Duiken bij TODI in Beringen

Terril, Limburgs voor berg

Tijdens een actief weekend in Limburg mag een fikse wandeltocht zeker niet ontbreken. De natuur van de streek is er namelijk eentje om te vousvoyeren. We trekken naar Thor Park in Genk, één van de vele toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen. Na onze onderwater-ervaring in Beringen kiezen we nu voor een activiteit boven de zeespiegel; zo’n 150 meter om precies te zijn. We hiken naar de top van de terril. Het is mij namelijk ter ore gekomen dat je hier getrakteerd wordt op een zalig uitzicht. Helemaal waar! Het weer is typisch Belgisch. Maar goed ook want eerlijk is eerlijk, de beklimming is een serieuze inspanning voor ons. Temperaturen boven de 30 graden hadden onze tocht naar boven een stuk minder (zweet)vlekkeloos laten verlopen.

Vrienden wandelen op de terril in Thor Park in Genk

Deeg-elijke afsluiter

Na al dat duiken en klimmen vinden we het welletjes geweest. We vertrekken moe en voldaan terug richting camping. Het gerommel van onze magen tijdens de rit doet ons beseffen dat het etenstijd is. Eenmaal gearriveerd hakken we de knoop vrij snel door. We bestellen het mooiste dat Napels ons tot nu toe geschonken heeft: pizza! Ondanks de afkeurende blik van Wouter ga ik toch ongegeneerd voor Hawaï, mijn all time favorite. Sorry Italië, voor mij is dit gewoon de lekkerste pizza ooit. De bezorger brengt onze vierkante dozen vol liefde met een golfkarretje tot aan onze safaritent. Een ludiek beeld. Met de pizzapunt in de hand keuvelen we nog wat over het geslaagde weekend. Dit doen we zeker nog eens opnieuw!

Maria-Anna: We kwamen voor actie en avontuur maar namen ook zeker de tijd om te genieten en tot rust te komen. In Limburg vonden we de perfecte balans!

Vrienden eten samen pizza