25-06-2021

Stijlvol weekend in Terhills met een vleugje actie

Soms moet je de liefde uitgebreid vieren met een romantisch weekendje weg van huis. Sanne en Jordy, en trendy jong koppel, besluiten dat Terhills hun de perfecte formule kan bieden voor een geslaagde trip in Limburg. Hier kunnen ze hun passie voor mode, bourgondisch genieten en een vleugje actie feilloos combineren. Hoe? Dat lees je hier.

Overnachten tussen groen en erfgoed

Overnachten doen we liefst in luxe zonder een gebrek aan originaliteit. Onze keuze ging dus al snel naar Terhills Hotel****. Bij aankomst valt mijn mond al meteen open, want wauw, wat een knap staaltje architectuur. Ooit het hoofdmijngebouw, nu ons slaapplekje voor dit weekend. De prachtige setting met Franse tuin, pronkende mijnschacht en het groen van het Nationaal Park Hoge Kempen maakt het plaatje helemaal af. Dit kan alleen maar goed worden! Eenmaal binnen worden we hartelijk ontvangen met een glas bubbels. Ingecheckt en geïnformeerd vlotten we naar de kamer. We staan namelijk te popelen om ons weekendnestje te bewonderen. Jordy kijkt wat rond in de kamer terwijl ik neerplof op bed. Het zag er gewoon té comfortabel uit! Eén ding is zeker, ons logies is alvast helemaal geslaagd.

Terhills hotel in Maasmechelen

Arty en idyllisch shoppen

Na een uitgebreide inspectie van de kamer piepen we uit nieuwsgierigheid eens in de plattegrond van Terhills. Deze kaart bevestigt meteen wat we eigenlijk al wisten: alles wat we willen, ligt hier heerlijk dicht bij elkaar. Omdat we voor het ‘Vip Shopping' arrangement kozen in het hotel genieten we van een heuse VIP-experience bij Maasmechelen Village. Opgefrist en vol shop-goesting stappen we richting het designerdorp. Josefine, de vriendelijke hostess van Maasmechelen Village, staat ons al op te wachten om ons te begeleiden naar de mysterieuze ‘VIP Lounge’. Een soort loft middenin het designerdorp getooid in kleurrijke bloemen en andere speelse interieurvoorwerpen. We genieten van een glas champagne en een babbeltje met Josefine alvorens we met onze QR-code – deze gaat ons overal 10% korting geven - in de aanslag de boetieks in trekken.

Het hele dorp is gehuld in bloemen en zomerse kleuren. Wanneer je er rondloopt krijg je meteen een warm en romantisch gevoel.

Zowel Jordy als ik hebben onze slag kunnen slaan. Terwijl we van winkel naar winkel paraderen, vergapen we ons aan de tofste kunstwerken. Van een levensgrote roze ‘Manneke Pis’ tot de bekende ‘LOVE-letters’. Inclusief menig muur die opgefleurd en vol gekliederd werd door de hand van Eva Lynen, een talentvolle jonge Limburgse artieste. Na het shoppen krijgen we toch wel wat honger, gelukkig is hier keuze genoeg! Onze voorkeur gaat naar Le Petit Belge, Belgische kost met een twist. Eén gegrilde tonijnsteak en één sappige biefstuk met échte Belgische fritten verder trekken we terug richting hotel.

Shoppen in Maasmechelen Village

Klaar voor actie!

Wanneer we ’s morgens wakker worden zijn we alle twee heerlijk uitgerust – niet gek met zo’n comfortabel bed – en klaar voor een nieuwe dag. Maar eerst: ontbijt! Er wordt op de deur geklopt en er rolt een karretje binnen waar ik wel héél blij van word. Vers fruit, spek en ei, geurende broodjes, yoghurt, … het ontbreekt ons aan niets. In bed peuzelen we al dat lekkers op, delen hier en daar een aardbeitje en rekken ons eens goed uit, want er staat weer een toffe dag voor de deur. Deze keer wat actiever. Met elektrische fietsen, gehuurd in het hotel, verkennen we het Nationaal Park Hoge Kempen. De hoofdtoegangspoort ligt namelijk pal langs het hotel. Het zou dus te zot zijn om dit prachtig stukje natuur over te slaan.

Fietsen in Terhills bij Maasmechelen

Na het betere trapwerk zetten we koers richting Terhills Cablepark, op een steenworp van het hotel. Jordy had gelezen dat je je hier helemaal kan uitleven op het ‘Aquapark’, een levensgroot hindernissenparcours op het water. Omdat in liefde en oorlog alles geoorloofd is, heb ik hier maar ja op gezegd. Doe eens gek! We wandelen het domein op en ja hoor, daar ligt de waterattractie van 1500 m2 te pronken. Uitgedost voor waterpret klauteren we op het parcours. We rennen als dronkenmannen over de wiebelende reus en al vrij snel kukelen we in het water, en nog eens, en nog eens,... Hoewel ik eerst wat sceptisch was, moet ik toegeven dat we ons rot amuseren en lachen. Maar goed dat Jordy mij soms uit mijn comfortzone trekt!

Voor het ultieme vakantiegevoel in Limburg zit je hier helemaal op de juiste plek!

We sluiten af in de gezellige Beachbar van Terhills Cablepark. Nu we hier stilzitten, beseffen we pas hoe ongelooflijk mooi dit plekje eigenlijk is. Wakeboarders scheren over het water met de terrils en een ondergaande zon op de achtergrond terwijl onze tenen in het zand worden vergezeld door gezellige deuntjes en een heerlijke cocktail. We bestellen nog een portie nachos erbij en toasten op dit heerlijke weekend!

Zonnen en actie in Terhills cablepark