09-07-2021

Summer Staycation in Limburg voor natuurliefhebbers

Verre reizen zitten er voor Cederic en Laurien even nog niet in. Maar dat is helemaal niet erg want ze zijn ervan overtuigd dat ons eigen kleine landje meer dan genoeg te bieden heeft. Hij werkt in Limburg, zij studeert er. Dat het hier beregezellig is weten ze dus al. Voor een weekend ruilen ze business in voor pleasure in Limburg. Hun ervaring lees je hier.

Vogelgefluit in plaats van stadsgeluid

Zelf zijn we enorme natuurliefhebbers. Bij het plannen van een trip kiezen we dan ook meestal voor een plekje waar we wakker worden in een groene omgeving. Het splinternieuwe glamping concept van Recreatieoord Wilhelm Tell trekt daarom meteen onze aandacht. Wanneer we de camping oprijden zit ons gevoel meteen juist. Hier hangt een gemoedelijke rustgevende sfeer. We stappen uit de auto pal voor onze ‘deur’. Wat een mooie tent! Supergezellig ingericht en voorzien van alle luxe. Airco, een eigen badkamer, grote veranda en heerlijke bedden. Hier kom je niets te kort.

Overnachten in een stad staat voor mij gelijk aan drukte. Hier ontwaak je met het geluid van de wind en de vogels. Die rust is voor mij het ultieme genot.

Campingeigenaar Lode is ook echt ne toffe. Af en toe passeert hij met een golfkarretje. Altijd met een glimlach en nooit zonder even te zwaaien en goedendag te zeggen. Relaxen in de hangmat met een boek, ontwaken met het geluid van tsjilpende vogeltjes en woelende bomen en ontbijten op het terras met de opkomende zon op je snoet. Op een camping in de natuur besef je pas wat rijkdom echt is.

Glamping Wilhelm Tell

Beringen op zijn (bos)best

Voor de uitstapjes laten we ons inspireren door visitlimburg.be. Opzoek naar een wandeling en een leuke lunchspot komen we uit bij Blueberry Fields in Beringen. Hier combineren ze de twee op een originele manier met de ‘Karrenmaaltijd’ waar je geniet van een picknick op je eigen stukje privé-tuin. Alvorens we aan tafel kunnen, krijgen we een fotozoektocht overhandigd waarmee we ons plekje zelf moeten opsporen. Het domein is prachtig uitgestrekt. Bosjes, struiken, bomen, … alles lijkt op elkaar. Als dat maar goed komt! 

Koppel wandelt in Blueberry Fields in Beringen
Koppel aan het picknicken op de banken in Blueberry Fields in Beringen

Na een verkeerde afslag hier en daar komen we dan uiteindelijk toch aan bij onze ‘Motorkar’. Oef! Die naam is trouwens niet voor niets, onze picknicktafel heeft effectief de vorm van een motor. Het valt ons goed in de smaak, letterlijk. We snoepen van heerlijke confituren, yoghurt, tiramisu en dipsausjes met de blauwe bes als stralend middelpunt. Allemaal van het domein zelf of uit de streek. Op het terras sippen we nog eventjes van een homemade limonade. Kwestie van zeker niets te missen!

What’s SUP

Omdat het zomer is mag een toffe wateractiviteit niet ontbreken op onze Limburgse bucketlist. Op zeil- en surfclub VVW Zutendaal wagen we ons aan een nieuwe trend: suppen. SUP staat voor stand-up padleboarding (met ons geklungel in het begin eerder stand-up comedy) en is ontstaan uit het surfen. Een perfect alternatief voor de golfarme plekjes van deze wereld. Eens we het doorhebben en ons evenwicht kunnen bewaren, nemen we de tijd om deze unieke plek in ons op te nemen. We kunnen het niet laten om elkaar toch even in het water te duwen – iets met plagen en liefde vragen – alvorens we onze peddels aan de kant gooien.

Suppen in Zutendaal

Een hapje en een drankje in de beachbar met uitzicht over de door groen omgeven plas, dat heeft iets magisch.

Koppel aan de Beachbar van VVW Zutendaal

In de Beachbar van VVW Zutendaal sluiten we af met een heerlijke cocktail en een portie nacho's gevolgd door een lekker hoofdgerecht. Terwijl we nog wat kletsen, kijken we uit over de door groen omringde plas en zijn het er helemaal over eens: Limburg telt te veel verborgen parels voor één weekend. Dit doen we snel nog eens!