01-06-2022

Een weekend in Bocholt, Bree en Kinrooi

Prachtige natuurwandelingen afwisselen met plezier op het water, een portie cultuur, voortreffelijk smullen en slapen en boerengolf tussen wollige beestjes. Een weekend in Bocholt, Bree en Kinrooi is inspannend, ontspannend, en vooral: heel veel leuke dingen doen!

ZATERDAG

11u00 // Sailcenter Limburg

Je weekend start met de wind in de zeilen! Bij Sailcenter Limburg huur je zeil- en motorboten, roeiboten, sloepen, een Treibgut-kampeervlot, kajaks, kano’s, supboards en waterfietsen. Heb je maar tijd om een uurtje of twee te peddelen in het water of wil je een hele dag vertoeven op de Maas? Kapitein van je eigen schip, of liever met begeleiding? Sailcenter Limburg heeft alles om jouw ervaring op de Maas tot een ultieme uitstap te maken!

Praktisch: Van april t.e.m. oktober: wo. t.e.m. zo. van 9 - 17.30. Op ma. en di. enkel voor groepen op afspraak. In juli en augustus dagelijks open. Bij goed weer is varen mogelijk tot 20.00 uur. Van november tot 18 december: enkel op afspraak.

Bij Sailcenter Limburg in Ophoven kun jij je eigen boot huren en het water opgaan.

15u00 // Historisch Bree

Bekomen van al die waterpret doe je gezellig kuierend door het mooie centrum van Bree. Ontdek deze historische stad met een boeiende stadswandeling. Wist je dat Bree maar liefst drie stadhuizen telt? Het oudste vind je op de Markt en is vandaag de thuisbasis voor de wereldwinkel en de dienst mobiliteit. Het gebouw heeft een opvallende rococo fronton waarin het wapenschild van Bree is verwerkt. Op het Stadsplein vind je het tweede stadhuis waar je momenteel het Vredegerecht kan terugvinden. Onder meer Kim Clijsters, Koning Boudewijn, Koningin Fabiola, Koning Filip en Koningin Mathilde hebben vanop het balkon de menigte begroet. Het huidige stadhuis, parel van het Vrijthof, was een voormalig klooster- en schoolgebouw uit de 17e eeuw. Neem binnen een kijkje in de prachtige raadzaal, de kapel en de overdekte patio. Ook de fraaie renaissancetuin is een bezoekje waard. Naast historische gebouwen kom je in de centrumstraten van Bree ook standbeelden en andere blikvangers tegen. Op warme dagen vind je verkoeling aan de wandelfontein op het Vrijthof.

Het huidige stadhuis, parel van het Vrijthof, was een voormalig klooster- en schoolgebouw uit de 17e eeuw.

18u00 // Truyenhof Bree

Sluit de dag af in het landelijke Gerdingen met een smakelijke tapasplank in het gemoedelijke kader van brasserie Truyenhof. Proef de streek op je bord met lokale producten vergezeld van een glas streekbier of wijn. Boek één van de drie kamers bij B&B Truyenhof en vlij je na het eten neer in één van de super de luxe boxsprings. Hier slaap je als een roos. De faciliteiten waaronder een ruim binnenzwembad, jacuzzi en sauna bieden alle luxe van een hotel. De serene groene omgeving en persoonlijke ontvangst geven je verblijf alle charme van een B&B.

ZONDAG

11u00 // GrensPark Kempen~Broek

Na een heilzame nachtrust en overheerlijk ontbijt op maat, is het weer tijd voor actie! Op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg vind je het uitgestrekte GrensPark Kempen~Broek. Dit natuurgebied is een ware mozaïek van landschappen. Bossen en vennen wisselen af met moerassen en beekvalleien. Heide, weilanden en ruime akkers geven prachtige vergezichten. Ook met de fiets is de mooie natuur hier goed te ontdekken dankzij rustige landwegen en fietspaden. Start je wandeling aan Luysenweg 2 in Bocholt en volg de gele route (7,6 km) door de kern van het natuurgebied St. Maartensheide & De Luysen. De vijverrijke natuur is een ideale thuis voor zeldzame vogels en libellen. Drie kijkhutten bieden je een panoramisch zicht op de vijvers van het natuurgebied.

De vijverrijke natuur van De Luysen is een ideale thuis voor zeldzame vogels en libellen.

13u00 // De Luysmolen

Tienduizend stappen later is het nodig om even bij te tanken. Geen betere plaats dan De Luysmolen, een oergezellig koffiehuisje met dagverse broodjes, soep en gebak in de aanbieding. Bij goed weer is het heerlijk vertoeven op het gezellige terras. Hier plezier je al je zintuigen. Voel de warme zon en koele windbries op je huid. Luister naar het opgewekte gezang van de vogels. Laat je ogen verdwalen in het groen van de bomen en spot een kleurrijke vlinder. De geur van bloemen vermengt zich met die van het stuk aardbeientaart op je bord. Zo proeft genieten!

14u30 // Alpacaboerderij Bocholt

Laatste topper van je weekend in dit stukje Limburg: de alpacaboerderij in Bocholt! Deze unieke attractie begon als gespecialiseerde alpacafokkerij.  Al sinds 2000 kweekt John Peeters er deze wollige beestjes met veel passie. Van knuffelbezoekjes en wandelingen tot interactieve spelletjes als boerengolf: de Alpacaboerderij staat garant voor een heleboel leuke en bijzondere belevingen!

De Alpacaboerderij van John Peeters staat garant voor een heleboel leuke en bijzondere belevingen!

Ook zin om je stappenteller tot het uiterste te drijven in deze prachtige regio? Kijk snel op Visit Bocholt, Toerisme Bree en Visit Kinrooi voor nog meer inspiratie!