01-05-2022

Een weekend in Lanaken

Lanaken kan je in één adem noemen met actie en uitdaging. Tal van mogelijkheden maken dit de locatie bij uitstek om een sportief weekend door te brengen. Bewandel twee schitterende premiumwandelroutes in het nabijgelegen Nationaal Park Hoge Kempen. Bedwing de woelige wateren van de Maaskant. Prikkel je smaakpapillen bij SOTO in Rekem. Overnachten doe je onder de sterrenhemel op Camping Jocomo.

ZATERDAG

13u00 // Waterpartij in de Maasvallei

Ontdek de prachtige Maasvallei vanop het water! Bij Kajak Maasland en Rafting huur je een kajak voor jou alleen, met twee of met drie. De kano’s bieden ruimte aan drie tot vier personen. Zijn jullie met een grote groep? Boek een raft om met zes tot vijftien personen de rivier af te varen! Vertrek is dagelijks mogelijk tussen 10 en 15 uur. De route van 13 km duurt 2 tot 3 uur, afhankelijk van de waterstand. Kajak Maasland biedt busvervoer aan dat je voor de afvaart van het eindpunt in Kotem naar het vertrekpunt in Smeermaas brengt. Wie liever geen gebruik maakt van de pendeldienst, is vrij om met eigen vervoer te komen. Maak je belevenis compleet met een gezellige picknick! Kies een mooie plek om aan te meren en geniet van de fraaie omgeving van de Maasvallei.

Tip: Ga voor een extra uitdaging én draag een steentje bij aan het natuurbehoud van de Maasvallei met het gratis Maas Cleanup Pakket. Je krijgt een grijpstok, vuilzak en handschoenen mee om onderweg zwerfvuil te verzamelen en zo de rivier mee schoon te houden.

Ontdek de prachtige Maasvallei vanop het water met Kajak Maasland en Rafting.

18u30 // Oude God, nieuwe keuken

Even op krachten komen en toch het avontuur verderzetten? Dat doe je met een culinaire ontdekkingstocht bij SOTObyÒG! Wat begon als een pop-up in bistro Oude God, is intussen een vaste waarde in Rekem. Bij Chris en Ludo word je warm van de hartelijke ontvangst en van de verrukkelijke Euraziatische gerechten. Met je smaakpapillen op reis via Frankrijk naar Indonesië, en dat in het mooiste dorp van Vlaanderen? Rekem maar van yes!

Ga op culinaire ontdekkingstocht bij SOTO by De Oude God.

22u00 // Sterrenslaapje

Avontuurlijk overnachten onder de sterrenhemel doe je bij Camping Jocomo in jouw eigen tent of caravan of in een accommodatie die je op het prachtige domein kan huren. De plaatsen op de tentweide geven uitzicht op de natuurvijver van het park. Hier ga je back to basics, je vind er geen elektriciteit- en wateraansluiting. Liever een tikkeltje meer comfort? Jocomo Parc biedt ook mooie kampeerplaatsen voor je caravan, camper of tent. Deze zijn uitgerust met een aansluiting op elektriciteit en water. Voor de luxekampeerders zijn er trekkershutten, houten chalets met alle nodige voorzieningen. Je moet enkel nog een slaapzak en kussensloop meebrengen.

Avontuurlijk overnachten doe je bij Camping Jocomo.

ZONDAG 11u00 // Hoge Kempen, hoge kwaliteit

Na een zalige nachtrust en een stevig ontbijt is het tijd voor een laatste actieve inspanning. Zei iemand Nationaal Park Hoge Kempen? Het landschap van wandelgebied Pietersheim bestaat uit mooie beukendreven, fluisterstille bossen en spiegelende vennen. Hier is het adembenemend wandelen. Twee routes kregen zelfs een Premium-label van het Deutsches Wanderinstitut.

De Rode Premiumwandeling laat je kennis maken met het Middeleeuwse verleden van de Waterburcht Pietersheim en de bijhorende kasteeldreven in Pietersheimbos. Deze boswandeling van 11,2 kilometer voert je over de steilrand van de Hoge Kempen langs de Asbeekvallei, uitgestrekte akkers en weilanden. De wegen zijn grotendeels onverhard en heuvelachtig, ook voor geoefende wandelaars een uitdaging!

Praktisch: De Waterburcht kan je van mei t.e.m. september bezoeken tussen 10 en 17 uur. Van oktober t.e.m. april kan je er terecht van maandag t.e.m. zaterdag tussen 13 en 16 uur en op zondag van 10 tot 16 uur.

Het landschap van wandelgebied Pietersheim bestaat uit mooie beukendreven, fluisterstille bossen en spiegelende vennen.

De Paarse Premiumwandeling toont je de waardevolle gebieden Zijpbeekvallei en Neerharerheide. Verwacht je 11,2 kilometer lang aan geurende gagelstruiken, grandioze vergezichten, rust en ruimte in één van de stilste en mooiste plekjes van het Nationaal Park.

Verken je het landschap van Nationaal Park Hoge Kempen liever op twee wielen? Domein Pietersheim is één van de negen instapplaatsen van het mountainbikenetwerk Hoge Kempen. Bestijg je mountainbike voor 160 kilometer aan mountainbikepaden in zes lussen! Het netwerk daagt je uit met stevige beklimmingen en afdalingen met hoogteverschillen tot 45 meter. Beklim de overgang tussen de Maasvallei en het Kempisch plateau of waag je aan een echte MTB marathon van 80 km!

Domein Pietersheim is één van de negen instapplaatsen van het mountainbikenetwerk Hoge Kempen, meer dan 160 km!

Beleef jij ook graag een weekend vol avontuur in de natuur van Lanaken? Check Visit Lanaken voor nog meer inspiratie!