12-10-2020

Mountainbiken in Limburg

Limburg is door de prachtige natuur en het afwisselende landschap een droom voor mountainbikers. In het Nationaal Park cross je door de bossen terwijl je in de Duinengordel door het mulle zand trapt. Of je nu een beginner bent of al wat MTB-kilometers in de benen hebt, op de Limburgse mountainbikenetwerken is iedereen welkom.

Mountainbiker op een pad in het bos van Oudsbergen

1. Mountainbikenetwerk Midden-Limburg

Dit mountainbikenetwerk bestaat uit drie afzonderlijke routes: eentje in Genk, een route die door Zonhoven en Houthalen-Helchteren loopt en de laatste brengt je naar Heusden-Zolder. Je krijgt zo een rijke afwisseling tussen bosrijke gebieden, prachtige heidelandschappen, weiden en vennen.

2. Mountainbikenetwerk West-Limburg

Het mountainbikenetwerk van West-Limburg strekt zich uit over Leopoldsburg, Beringen, Lummen en Heusden-Zolder en omvat in totaal 134 km. Je kan hier ook de verbinding maken met het netwerk van Midden-Limburg voor nog meer fun met de mountainbike.

3. Mountainbikenetwerk Noord-Limburg

Maar liefst 270 kilometer aan routes in de bossen van het Pijnven en de Sahara over een gevarieerd terrein met grotendeels onverharde paden. De route is via Lommel, Bocholt en Hamont-Achel verbonden met de paden in Nederland.

Mountainbiken in het Nationaal Park Hoge Kempen

4. Mountainbikenetwerk Nationaal Park

Mountainbiken door het enige Nationale Park van België: dat is toch echt iets wat je van je bucketlist moet afstrepen. Het netwerk in het Nationaal Park Hoge Kempen doorkruist een uniek natuurgebied van 57 km² dat voornamelijk uit naaldbossen bestaat.

Mountainbiken in Duinengordel

5. Mountainbikeparcours Avonturenberg be-MINE

Het uitdagende mountainbikeparcours op de Avonturenberg op be-MINE in Beringen bestaat uit twee routes. Test je vaardigheid over de technische hindernissen en het skillpark met North Shores, dirts en drop oefenzones.

6. Mountainbikenetwerk Euregio

Het mountainbikenetwerk Euregio zijn zeven grensoverschrijdende routes door de Voerstreek, Belgisch- en Nederlands Limburg en Luik. Niet iedere route is even gemakkelijk.