Hasselt heeft alles in huis voor een geslaagd weekend weg. Verken de sfeervolle straatjes en unieke adresjes van de bruisende binnenstad. In de groene rand is het dan weer leuk fietsen en wandelen. Ergens daar tussenin: de Japanse Tuin, een Oosterse oase van rust. Na een heerlijk diner werp je vanuit je hotelkamer nog een laatste blik op het stadscentrum of de jachthaven.

Luchtbeeld centrum van Hasselt

ZATERDAG

11.00 u. // Smaakmaker spraakmaker route

Start je weekend met de splinternieuwe ‘Smaakmaker Spraakmaker’wandelroute en kom te weten wat Hasselt zo’n unieke stad maakt. Passeer de Hasseltse hotspots, sfeervolle straatjes en steegjes en de meest unieke adresjes. Geef je zintuigen de kost tijdens deze ontdekkingstocht!

Yannick en Lesley van de reisblog 'Het is de Merckx' hebben deze wandelroute al eens uitgetest. Lees en bekijk wat hun ervaring was.

Gevel met street art in Hasselt

15.00 u. // Wilde wandeling 

Na de Hasseltse cultuur is het tijd om de Hasseltse natuur te verkennen. Domein Kiewit, gelegen in het midden van de Wijers, is een prachtig natuurgebied in de groene rand van de stad. Deze ‘natte natuur’ van poelen en vijvers geeft je een uniek beeld van de veelzijdige flora en fauna die er voorkomen. Tip: een mooie manier om deze wilde natuur te ontdekken is met de Wildernisroute van drie kilometer. Wandel over de aangelegde plankenpaden en sta oog in oog met grote grazers.

18.30 u. //  Heerlijk met een grote H

Na zo'n dag vol wandelen krijg je natuurlijk honger. BRAGOÛT by Hashotel kenmerkt zich door de unieke combinaties in toch wel klassieke gerechten. De chef en zijn team houden wel van een uitdaging en toveren de meest unieke presentaties op je bord. De Steak Tartaar is één van de vele signature dishes.

Interieur restaurant BRAGOÛT by Hashotel in Hasselt

21.00 u. // Trendy overnachten

Holiday Inn Hasselt kreeg onlangs een fris nieuw jasje en dat voel je meteen in de open lobby. Dit trendy viersterren hotel ligt pal in het centrum van de stad en wordt omgeven door gezellige winkelstraatjes en boeiende musea zoals het Jenevermuseum en Modemuseum. Vanuit de stijlvolle kamers geniet je van het uitzicht over het stadcentrum of de kleine haven. ’s Morgens geniet je van een heerlijk ontbijt verzorgd door Brasserie de Boulevard met traditionele Belgische gerechten en een ©Starbucks cappuccino.

ZONDAG

10.00 u. // Kersenbloesems en watervallen

Niets zo ‘zen’ als op een zondagvoormiddag door de Japanse Tuin kuieren. Deze Oosterse oase van rust is de grootste van zijn soort in Europa en ligt dus gewoon hier in hartje Hasselt. Luister naar het geluid van de kletterende watervallen, voeder Koikarpers of vlei je neer om te genieten van de wisselende omgeving. Vanaf april start het kersenbloesemseizoen oftewel HANAMI. Deze roze bloempjes toveren de tuin om in een romantische bloesemzee. Bezoeken kan enkel met ticket, deze zijn te reserveren via de website.

Japanse tuin in Hasselt

13.30 u. // Hasseltse fietslussen

De Hasseltse fietslussen zijn drie verschillende lussen met elk hun eigen toppers. De roze lus (31 km) toont vooral het landelijke karakter van de Hasseltse deelgemeenten en passeert langs de prachtig gerenoveerde Abdijsite Herkenrode. Echte natuurliefhebbers fietsen met de groene lus (23 km) dwars door het groen van de Wijers en zelfs door het water (!) bij 'Fietsen door het Water' in Bokrijk. Tot slot, loodst de gele lus (26 km) je langs indrukwekkende Hasseltse gebouwen en sites zoals kasteel Mombeek in de Mombeekvallei. Wie echt niets wil missen kan de lussen ook combineren! De kaart koop je voor €3,50 bij Visit Hasselt.

Goesting in een weekendje Hasselt? Check visithasselt.be voor meer inspiratie.

Op de fiets door Hasselt